Èxit en la Festa de la Revolta dels Segadors de Santa Coloma de Farners

El municipi retorna al segle XVII amb activitats per commemorar els fets històrics

Un dels actes de la festa d'ahir.

Un dels actes de la festa d'ahir. / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

DdG

Santa Coloma de Farners retorna al segle XVII aquest cap de setmana. Ahir els carrers de la població es van omplir de gent per participar en la Festa de la Revolta dels Segadors, que serveix per commemorar els fets històrics que van succeir a la comarca durant la Guerra dels Segadors.

L’esdeveniment es fa a la plaça de la ciutat, la plaça Farners, on s’instal·len campaments dels segadors i dels tercios.

Durant la jornada, els assistents van poder gaudir de xerrades, exposicions, visites guiades teatralitzades, mostres de cultura popular, jocs i espectacles pels infants, concerts, parades de productes tradicionals i de proximitat. Alguns dels actes més esperats van ser el correfoc, que simbolitza la crema de cases que va patir el poble durant la nit del 14 de maig del 1640 i la recreació històrica El combat de Riudarenes. Plasma l’enfrontament entre els tercios allotjats a Mallorquines i Riudarenes contra els revoltats de la Selva el dia 2 de maig de 1640.

La primavera del 1640 els habitants de Santa Coloma es van rebel·lar contra les tropes de Felip IV i el comte-duc d’Olivares, una rebel·lió que en pocs dies es va estendre. És per això que es recorden els fets.