Segueix-nos a les xarxes socials:

Una escola espera quatre dècades per tornar a tenir tots els cursos

El centre Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma reunirà en un sol edifici, educació infantil i primària

Una escola espera quatre dècades per tornar a tenir tots els cursosAjuntament de Santa Coloma de Farners

Gairebé han passat quatre dècades d'ençà que l'escola Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners va reunir, per última vegada en un mateix edifici, els cursos d'educació infantil i primària. El curs 1978-79, amb la instauració dels cursos 7è i 8è de l'Educació General Bàsica (EGB), l'educació infantil es va haver de traslladar a l'edifici de les Monges, per manca d'espai a l'escola.

Ara, 38 anys després i havent estat suprimits els dos darrers cursos d'educació primària-actualment corresponen a 1r i 2n d'ESO- l'edifici de Sant Salvador tornarà a acollir el pròxim curs 2016-2017, els d'infantil. Així, segons va informar ahir el consistori, s'han habilitat set aules per a les dues línies de P-3, les tres de P-4 i les dues de P-5. Es traslladaran 152 alumnes que, sumats als de primària, faran un total de 430 alumnes.

«Ajuntar infantil i primària en un sol edifici permet concentrar tots els recursos educatius i afavoreix l'organització de les famílies i el sentit de pertinença dels alumnes a un mateix centre, a banda que fa més fàcil la realització d'activitats conjuntes entre diferents cursos i permet que siguin més freqüents» va valorar la regidora d'Educació Teresa Garcia. Respecte a l'edifici de les Monges, continuarà acollint la llar d'infants municipal Tabalet i ja s'està estudiant quins nous usos donar a l'espai.

Prem per veure més contingut per a tu