Segueix-nos a les xarxes socials:

Cau el càrtel dels Balcans, que deixa empremta a Lloret

La banda es dedicava al tràfic internacional d´armes i de drogues. La policia ha reunit un arsenal de 120 armes. La Guàrdia Civil i els cossos d'Eslovènia, Croàcia i Itàlia han fet 32 detencions als Balcans

This browser does not support the video element.

Dos escorcolls a Lloret per desarticular un grup dedicat al tràfic internacional d'armes

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil amb les policies d'Eslovènia, Croàcia i Itàlia ha permès posar fi al càrtel dels Balcans. Una organització criminal, assentada en els Balcans, dedicada al tràfic d'armes en àmbit internacional.

A Lloret de Mar s'han fet dos escorcolls en el marc de l´operació i s'hi ha trobat informació valuosa, que, segons la policia, es tracta de documentació i material informàtic relacionat amb la investigació. L'anàlisi de tota aquesta documentació permetrà als investigadors identificar possibles vincles d´aquesta banda criminal amb altres activitats delictives o terroristes a dins i fora del continent europeu.

Quant a detinguts, a Lloret no se n´ha fet cap però sí que s´han arrestat 32 persones a Eslovènia i Croàcia. En total s'han comissat 102 armes en els prop de 60 escorcolls practicats en l'operació policial. Entre les armes de guerra intervingudes destaquen fusells kalàixnikov, HK-MP5 amb silenciador, AK 47, CETME i subfusells Skorpion, a més de moltes altres armes curtes.

Arsenal detectat a Barcelona

La fase d'execució d'aquesta operació, anomenada Karavanke, es va precipitar després de la detenció d'un ciutadà bosnià a Itàlia, que portava un arsenal d'armes de guerra amb destinació a Barcelona, el passat mes d'abril. La investigació, però, s'havia iniciat feia dos anys.

En un inici es van activar tots els protocols antiterroristes davant d'aquesta troballa però aviat van constatar que es tractava de les activitats de l'organització criminal assentada en els Balcans. La seva activitat principal era el tràfic d'armes internacional i el tràfic de drogues.

De fet, en el marc d'aquesta operació, la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya de la Guàrdia Civil ja havia dut a terme diverses detencions de persones vinculades amb aquesta organització a principis d'any, per delictes contra la salut pública i tràfic de drogues, concretament de marihuana a gran escala. Fins i tot, aquesta organització havia contractat els serveis d'un enginyer agrònom per controlar la qualitat dels cultius.

Arrestos a Eslovènia i Croàcia

A principis d'aquest mes es va fer la fase d'execució de l´operació conjunta i una oficina mòbil de l'Europol es va traslladar a Eslovènia per coordinar-la. I 13 components de la Guàrdia Civil van anar a Eslovènia i Croàcia per participar en els més de 50 escorcolls. De la mateixa manera, agents de la policia de Croàcia van participar en els de Lloret de Mar. Quant a les armes de foc de l´arsenal de Barcelona, durant la investigació van descobrir que eren moneda de canvi en la compra de droga.

Prem per veure més contingut per a tu