Segueix-nos a les xarxes socials:

Un mediador buscarà una solució individualitzada per als tancats a l'Esbarjo Parroquial

Ha de conèixer el cas de cadascuna de la quinzena de persones que hi ha. Vuit dels dotze immigrants que es podran empadronar ja ho estan

Un mediador buscarà una solució individualitzada per als tancats a l'Esbarjo Parroquialajuntament de blanes

L'Ajuntament de Blanes i la Generalitat treballen colze a colze per intentar resoldre la situació de la quinzena de persones que mantenen la tancada d'immigrants i refugiats de Blanes. A principis de juny, una trentena de persones va decidir tancar-se a l'Esbarjo Parroquial per protestar contra la situació de desempara que viuen alguns immigrants. Ara, tan sols en queden una quinzena.

La majoria podran empadronar-se al municipi de la Selva, i el Govern local preveu poder resoldre la situació properament. Mentrestant, ha contractat un mediador que s'està entrevistant de forma individual amb cada un d'ells per conèixer la situació i donar una resposta personalitzada a cada cas.

La Generalitat i l'Ajuntament van reunir-se ahir per intentar resoldre la situació de les persones que segueixen a la tancada d'immigrants i refugiats a l'Esbarjo Parroquial del municipi. Actualment hi ha una quinzena de persones, tot i que el volum de gent ha anat fluctuant des del juny, quan es va iniciar aquesta tancada de protesta. De tots ells, n'hi ha dotze que es podran empadronar a Blanes, vuit dels quals ja estan inscrits en el sistema, perquè els consti que no tenen un domicili fix i evitar problemes durant l'empadronament.

Les altres quatre es preveu que s'inscriguin en el mateix sistema en els propers dies. Totes les persones que hi ha ara mateix a la tancada són immigrants de l'Àfrica Subsahariana. La majoria d'ells provenen de Gàmbia, però també hi ha persones de Senegal i de Nigèria.

Per resoldre les demandes que tenen, l'Ajuntament de Blanes ha contractat un mediador a partir d'un contracte-programa amb la Generalitat. La setmana passada, aquesta persona va començar a trobar-se de forma individual amb cada membre de la tancada per conèixer el cas de primera mà.

Prem per veure més contingut per a tu