Segueix-nos a les xarxes socials:

La manca d'acords impedeix que l'alcalde de Blanes pugui tenir dedicació exclusiva

El batlle, que juntament amb un regidor de govern vol una dedicació del 100%, va retirar la votació de l'ordre del dia per falta de suports

La manca d'acords impedeix que l'alcalde de Blanes pugui tenir dedicació exclusivaajuntament de blanes

El ple de l'Ajuntament de Blanes, que es va celebrar ahir a la tarda, no va votar el punt més important de l'ordre del dia: les retribucions. Fa dies que l'alcalde, Àngel Canosa (ERC. Aquest punt es va portar a debat per primera vegada en la sessió extraordinària del passat 1 de juliol i no va prosperar per manca de suport. La impossibilitat d'arribar a un acord amb l'oposició abans de la celebració del ple va obligar a l'alcalde a retirar aquest punt de l'ordre del dia -cal recordar que ERC i Comuns sumen deu regidors i governen en minoria.

Les dedicacions exclusives

El punt que es portava ahir per segona vegada a debat es refereix a l'establiment de retribucions, dedicacions i indemnitzacions de la corporació. Aquest tema té a veure amb les quantitats econòmiques que han de percebre tant els membres de l'equip de govern com els de l'oposició, tot i que el cavall de batalla està en la proposta que es refereix a les dedicacions exclusives.

L'equip de govern vol una dedicació exclusiva per al batlle -amb un sou equivalent a 55.000 euros bruts anuals- així com per al regidor del Gabinet d'Alcaldia, Albert Zanz, per la qual vol percebre 35.000 euros bruts anuals. Tanmateix demanen una dedicació del 57% amb una retribució anual bruta de 20.027 euros per al regidor de Participació Ciutadana i Esports, Pere Lopera (En Comú-Podem).

El batlle va remarcar que l'equip de govern entén que és millor continuar «debatent i acostant posicions fins que sigui necessari» abans que tornar a posar a votació un punt pel qual no comptaven amb prou recolzament. El republicà va explicar que se seguirà treballant, i no descarta convocar un ple extraordinari durant els propers dies quan s'hagi pogut arribar a un acord.

En el mateix sentit es va manifestar el primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell (En Comú-Podem), qui va remarcar la seva confiança en què les negociacions que s'han estat fent els darrers dies puguin acabar prosperant.

La resta de l'ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts que es van debatre, es van aprovar per unanimitat sense necessitat d'entrar a votació. Aquests van ser: l'establiment de les dues festes locals a Blanes pel 2020 -el dimarts 14 d'abril i el dilluns 27 de juliol en substitució de la festivitat de Santa Anna-, la pròrroga per 10 anys més de la cessió d'ús a precari d'un local municipal que ocupa actualment la Fundació Aspronis -dedicada a l'atenció de persones discapacitades- i la modificació de diversos articles de l'Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d'Animals.

Prem per veure més contingut per a tu