Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret premia EFA Arquitectes per la proposta de l’eix urbà

En cas d’executar-se, el cost estimatiu d’aquesta reurbanització costaria prop de 44,5 milions d’euros

Lloret premia EFA Arquitectes per la proposta de l’eix urbà

L’Ajuntament de Lloret de Mar va lliurar ahir el premi al guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda de Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda de Pau Casals, l’artèria principal del municipi. Es tracta d’EFA Arquitectes, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació amb seu a Sabadell que ha rebut la dotació econòmica de 58.080 euros (IVA inclòs).

La idea guanyadora porta per lema Lloret, quatre estacions i crea un nou model d’espai públic, eix cívic, centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals: fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any. En aquesta línia, està previst instal·lar pèrgoles multifuncionals generadores d’ombres pel confort dels vianants.

Pel seu disseny, prevaldrà la continuïtat de l’espai públic i dels recorreguts de vianants per sobre de la continuïtat del trànsit de vehicles de motor. En aquest sentit, s’han determinat zones de trànsit restringit o sense circulació dins de l’eix. La desaparició del trànsit rodat i la possibilitat d’ocupar l’espai renaturalitzat de la riera que proposa la idea permet que l’eix funcioni com a plataforma d’unió dels barris amb els seus respectius equipaments i serveis.

El cost estimatiu de la proposta, si acaba tirant-se endavant i executant-se a la ciutat, ascendiria a 44.453.639 euros.

Prem per veure més contingut per a tu