Segueix-nos a les xarxes socials:

Els focs van néixer com a reclam turístic i per donar renom a la vila de Blanes

Sempre s’han celebrat coincidint amb la festa major de Santa Anna; l’objectiu inicial s’ha aconseguit, ja que el concurs ha adquirit una gran projecció internacional

Els focs van néixer com a reclam turístic i per donar renom a la vila de Blanes

Al voltant dels anys 70 Girona i la Costa Brava van començar a experimentar un «boom» turístic. Arribaven els primers visitants i turistes buscant sol i platja. La costa gironina era un reclam per a molts mercats exteriors i el turisme va convertir-se en un potent motor econòmic.

La imatge i el paisatge de la Costa Brava va començar a canviar, es van construir edificis hotelers i apartaments i les platges s’omplien de turisme. Tot i que el reclamat era bàsicament sol i platja calia buscar alguna activitat complementària. Els focs de Blanes són un exemple. Segons s’explica a la web on es recull la informació oficial del concurs pirotècnic, «l’any 1970, enmig de l’esclat turístic que experimentava la Costa Brava, l’Ajuntament de Blanes, volent aprofitar la situació socioeconòmica, volia impulsar el nom de Blanes dins l’àmbit turístic mitjançant la promoció d’alguna activitat que donés renom a la Vila». Coincidint amb la festa major es va instaurar el concurs. Va ser el 1970 i es va fer una prova pilot amb la pirotècnia Brunchú, a la qual se li va encarregar una exhibició de focs molt més espectacular que la de costum. Va ser tot un èxit. Des de llavors el concurs ha anat adquirint una projecció internacional. La plataforma de llançament sempre ha estat la roca de Sa Palomera, marc incomparable situat dins del mar en el bell mig de la badia de Blanes. El concurs ha tingut alguns canvis pel que fa a la seva durada i els dies de competició però sempre ha mantingut un important nivell amb la participació de les principals empreses del sector. L’objectiu que es buscava en el seu origen de donar renom a la vila s’ha demostrat que s’ha aconseguit. «La competitivitat i la pugna de les empreses participants per aconseguir el Trofeu Vila de Blanes ha portat el Concurs fins als qualificatius de gran espectacle pirotècnic», asseguren des de l’organització.

Prem per veure més contingut per a tu