Segueix-nos a les xarxes socials:

Pirotècnia Valenciana guanya el 50è Concurs de focs d’artifici de Blanes

El jurat es reuneix al Teatre de Blanes per proclamar uns resultats «renyits»

Pirotècnia Valenciana guanya el 50è Concurs de focs d’artifici de Blanes

Pirotècnia Valenciana ha guanyat per segona edició consecutiva el 50è Concurs Internacional de Focs d’artifici de Blanes.

Ahir es va proclamar el veredicte del concurs celebrat el passat diumenge al vespre. Pirotècnia Valenciana va revalidar així el premi que va guanyar ja l’any 2019 i la Pirotècnia del Mediterrani, també de València, va quedar en segona posició.

Amb tot, la guanyadora rebrà 6.000 euros pel primer premi, així com dos contractes més en perspectiva: participar l’any vinent de nou al concurs de Blanes i tancar la Festa Major de Lloret al 2023. A més a més, l’empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat a l’inici del proper cicle festiu, en l’acte oficial del Pregó d’inici de la Festa Major de Santa Anna 2023. Al seu torn, la Pirotècnia del Mediterrani rebrà 2.000 euros.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui presideix la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, va ser l’encarregat de donar la notícia a l’empresa de València. El batlle va contactar amb la pirotècnia telefònicament, i, segons el consistori, el representant de la pirotècnia va expressar l’orgull que significa per a ells participar haver guanyat en dues edicions consecutives.

Proclamació al Teatre

La proclamació del veredicte va tenir lloc ahir a la tarda en un acte públic que es va allotjar al Teatre de Blanes i que va reunir la Comissió Tècnica i el Jurat Popular.

Cadascun dels membres va haver de qualificar els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

Amb tot, el consistori va explicar com el públic que va seguir la proclamació del veredicte des del Teatre va poder comprovar com de «renyida» estava la competició.

Prem per veure més contingut per a tu