Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC i Junts expulsen els regidors d’Independents del govern de Santa Coloma de Farners

Les desavinences amb les ordenances fiscals, aprovades aquesta setmana amb el vot en contra dels expulsats, han propulsat l’escissió

ERC i Junts expulsen els regidors d’Independents del govern de Santa Coloma de FarnersAjuntament de Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament de Santa Coloma viu uns dies intensos. Aquest dimecres Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat) ha expulsat del govern els dos regidors d’Independents de la Selva per «desavinences greus».

Tot plegat respon a la negativa dels edils d’Independents a votar favorablement l’increment de taxes del 10% que es va aprovar en ple de dilluns tot i comptar amb el vot negatiu dels acabats d’expulsar: Pep Prat i Gemma Coll.

El portaveu de la formació d’Independents, Pep Prat, va argumentar dilluns durant el ple que la negativa a votar unànimement amb els socis de govern responia a la disconformitat d’apujar la taxa d’escombraries quan «s’havia donat a entendre a la ciutadania que no s’apujaria». De fet, Prat va proposar en el ple que l’Ajuntament fes una inversió d’1,7 milions d’euros per invertir en energies renovables i així reduir la dependència energètica que té el municipi, especialment pel que fa a l’energia elèctrica. Interpel·lat ahir sobre l’expulsió, Prat va insistir que «estem treballant amb el grup municipal per decidir què fem a partir d’ara».

Durant la sessió de dilluns, el portaveu de Junts, Carles Roca, va recriminar a Prat el seu vot desfavorable i fins i tot va qüestionar-ne la seva posició dins l’executiu local. Ara, tres dies després, es materialitza la disjuntiva fins a la màxima expressió: Pep Prat i Gemma Coll han sigut expulsats del govern. Els edils dirigien les regidories de Promoció de la Ciutat, Medi Ambient i Participació Ciutadana i Turisme, Salut i Gent Gran, respectivament, i caldrà veure com s’assumeixen dins el govern que dijous, previsiblement, farà oficial el decret d’expulsió.

El nou govern, format per Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC) mantindrà la majoria amb onze regidors (sis d’ERC i cinc de Junts).

Decisió meditada

Com a contrapartida, l’alcalde del municipi, Joan Martí (ERC), en ser qüestionat pels fets, ha expressat que la decisió «ha estat meditada» entre els dos socis de govern: «En una votació tan transcendental com les ordenances fiscals no pot ser que tinguin un plantejament tan contraposat després de setmanes de treballar-hi. No és una votació qualsevol, era transcendental perquè afecta l’economia de l’Ajuntament perquè hem d’afrontar un increment de despesa directa de 900.000 euros i això és un esforç terrible i ningú voldria prendre aquestes decisions, però s’ha de fer. Ja ho sabem que és impopular, però s’han d’assumir responsabilitats», ha conclòs.

Prem per veure més contingut per a tu