La policia ha explicat que les operacions de rescat han estat aturades a causa del perill d'una altra allau. La mala notícia és que, segons ha indicat a AGI la ministra francesa d'Interior, Michelle Alliot Marie, "gairebé no hi ha esperances de trobar ningú amb vida".

Vuit muntanyencs més han estat rescatats, cinc francesos i tres italians, entre ells una dona, segons la gendarmeria italiana. Van quedar atrapats davant de l'allau de 200 metres de llarg i 50 metres d'ample. Dels ferits, quatre han abandonat ja l'hospital i la resta està sent tractat, tot i que fora de perill.

La investigació estava sent portada a terme per quaranta membres de l'equip de rescat, amb el suport de gossos, dos helicòpters francesos i un altre italià, però es va suspendre a causa dels riscos davant "del col·lapse de plaques de gel". "No crec que puguem recuperar els cossos -explica el director de Rescat dels Alps, Adriano Favre- perquè va acabar en una zona d'alt risc, amb torres de gel molt inestables i la possibilitat de col·lapse. Demà podríem sobrevolar la zona per veure si hi ha nous senyals de la presència de cadàvers, perquè considerem que aquestes persones són irrecuperables".

"D'acord amb els resultats inicials, la caiguda d'un bloc de gel ha provocat una onada de neu que s'ha convertit en allau", ha afegit la ministra francesa.

El Mont Blanc és el pic més emblemàtic dels Alps, amb una altura de 4.810 metres, i s'estén per la frontera entre França i Itàlia.