Els detinguts disposaven d'un sofisticat sistema de vídeo-vigilància, dotat amb infrarrojos, per vigilar el lloc on amagaven la mercaderia. La policia ha escorcollat nou locals on els detinguts comercialitzaven els objectes falsificats i els venien a altres botigues de venda minorista.

Les investigacions varen començar fa uns quants mesos en rebre diverses informacions la Policia Local de Sant Adrìa del Besòs segons les quals alguns establiments situats en unes conegudes galeries comercials de Badalona podien estar comercialitzant articles falsificats. Els investigadors del Grup de Propietat Intel·lectual i Industrial varen constatar que en aquests comerçoss, regentats per ciutadans xinesos, s'ofertava gènere de tot tipus. En un primer moment es va determinar que el volum d'articles susceptibles de ser falsificats exposats en els aparadors era mínim i varen continuar investigant

El passat dia 23 després de constatar que en 9 dels 39 locals es venia gènere falsificat es va establi un ampli dispositiu policial, que va donar com a resultat la detenció de 9 persones d'origen xinès, responsables dels comerços. En les 9 botigues i en dos altells es vare intervenir 18.852 peces de bijuteria, marroquineria i relotges de prestigiosas marques.

La majoria de les falsificacions estaven amagades en dos altells que hi havia en els locals i que eren controlats amb un circuit tancat de televisió dotat d'un sistema d'infrarrojos. També disposaven de sensors volumètrics que permetia controlar el possible accés de persones no autoritzades en aquests llocs on guardaven les imitacions. Els detinguts varen quedar en llibertat amb càrrecs, excepte un sobre el que hi havia una reclamació judicial.