Els morts en accidents de trànsit a les carreteres interurbanes de Girona van disminuir un 35,1% en 2008, la reducció més accentuada de totes les demarcacions catalanes des de l'any 2000. La sinistralitat amb motocicletes implicades també va descendir un 42%, segons xifres del Servei Català de Trànsit.

Durant l'any passat 50 persones van morir en 46 accident a la província, una xifra força menor que en 2007, que es va tancar amb 77 morts a les carreteres de les vuit comarques de la província. La xifres es tradueixen en 27 persones menys que van perdre la seva vida al volant. En comparació a l'any 2000, amb 108 morts en 90 accidents, el descens de la sinistralitat és del 53,7%.

Els accidents amb motocicletes implicades també van tenir un important descens en 2008, segons les dades que va presentar avui la Conselleria d'Interior a Girona. Van morir 11 motoristes, 8 menys que en 2008. Si s'analitzen les dades amb ciclomotors implicats el descens també és considerable, passant dels cinc ciclomotors implicats en 2007 als dos de 2008.

La dada negativa és que, de la mateixa manera que a la resta de províncies catalanes, van augmentar els vehicles pesats implicats en accidents amb víctimes mortals. Enfront dels 17 de 2007, l'any passat va acabar amb dos morts més. El delegat d'Interior a Girona, Marc Vidal, va explicar que "les polítiques coercitives salven vides" i que la intenció és continuar treballant en aquesta línia.

"Notem que s'està produint un canvi de tendència", va afirmar. En l'estadística d'accidents de trànsit de 2008 també destaca que va disminuir l'accidentalitat a les carreteres de la xarxa secundària. També va haver una disminució destacable de les alcoholèmies positives en els camioners.