Les dues víctimes de la grip A a Catalunya són dos homes de 42 i 56 anys, que tenien patologies prèvies, segons ha informat el Departament de salut. L'activitat gripal a Catalunya es troba en un nivell comparable al de temporades anteriors. Durant la setmana 48 s'han aïllat tres virus de la grip A i 1 virus de la grip C en les mostres procedents de la xarxa de metges sentinella.

La coexistència de virus gripals estacionals amb el virus de la passada pandèmia és compatible amb la situació epidemiològica prevista, segons el Departament. La taxa d'incidència de síndromes gripals registrades per sentinella ha estat de 32 casos per 100.000 habitants, uns nivells baixos i normals en aquesta època de l'any.

Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies.

Pel que fa a les urgències ateses entre la població adulta (65.850) i la població infantil (4.428), aquestes se situen en el volum d'activitat habitual per l'època de l'any.

Aproximadament un 70% de la població diana ha estat vacunada, un nivell molt similar al de l'any passat. Es recorda la importància de seguir les recomanacions de vacunació gripal en els grups de població amb risc de complicacions en cas d'infecció gripal. La vacuna actual protegeix davant les soques circulants, incloent el virus que va originar la pandèmia de la temporada anterior.