Agents de la Policia Nacional han detingut a Las Palmas de Gran Canaria, a un home de 26 anys d'edat, amb antecedents policials i a una dona, de 27 anys d'edat, com a presumptes autors d'un delicte d'abandonament de família. La mare va acudir a un centre hospitalari amb el seu fill de 19 mesos, perquè el mateix presentava inestabilitat, somnolència i estava decaigut. L'anàlisi toxicològica realitzada al menor, va donar positiu en cànnabis i cocaïna, per la qual cosa es va activar el corresponent protocol, avisant a la Policia Nacional.

La Policia Nacional i concretament el grup d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM), va rebre l'avís d'un centre hospitalari de la capital canària, comunicant que una mare havia portat al centre a un menor de 19 mesos amb signes de decaïment, somnolència i inestabilitat i que en fer-li un examen toxicològic, el mateix va donar positiu en cànnabis i cocaïna, per la qual cosa es va activar el protocol corresponent.

Es va procedir a una investigació policial per aclarir els fets relatats, en la qual els agents es van entrevistar amb tots dos progenitors i l'àvia del menor, ja que tots convivien en la mateixa unitat familiar. Els pares van reconèixer ser consumidors habituals de cànnabis i cocaïna esporàdicament i que de manera accidental el seu fill podia haver consumit alguna resta d'aquestes substàncies del mobiliari de casa seva.

Dins del delicte d'abandonament familiar, es considera als pares responsables del manteniment i benestar dels seus fills, per la qual cosa davant tals fets es va procedir a la seva detenció per un presumpte delicte d'abandonament de família. El menor una vegada sigui donat d'alta del centre hospitalari, quedarà sota custòdia de l'àvia fins que l'autoritat judicial dictamini la resolució corresponent.