Segueix-nos a les xarxes socials:

Instagram es retracta i diu ara que no vendrà les fotos

L'aplicació per a mòbils propietat de Facebook surt al pas de les crítiques i desmenteix les primeres informacions

Instagram es retracta i diu ara que no vendrà les fotosAniol Resclosa

L'aplicació d'internet Instagram, propietat de Facebook, ha sortit avui al pas de les crítiques que ha rebut en les últimes hores pels canvis en la seva política de privacitat respecte a les fotografies dels usuaris i ha desmentit que vagi a vendre aquestes imatges perquè es facin servir en publicitat.

"Serem clars: no és la nostra intenció vendre les teves fotos", va escriure al blog d'Instagram el cofundador de l'aplicació Kevin Systrom, qui va atribuir la "confusió" a una "mala interpretació" en la lectura de la nova política de privacitat.

Durant les últimes hores, les xarxes socials s'havien omplert de comentaris i queixes de milions d'usuaris a tot el món contraris que Instagram pogués "vendre fotografies personals a tercers" per a que "les empreses anunciants poguessin usar-les per les seves campanyes publicitàries".

Això es va desprendre de la lectura que usuaris, experts i mitjans de comunicació van fer de les noves condicions anunciades per Instagram, una cosa que, segons els responsables de l'aplicació, seria "erroni".

"El que nosaltres volem -i el que volíem donar a entendre- és una realitat en la qual usuaris i empreses puguin promocionar les seves fotografies i comptes per arribar al màxim de seguidors possibles", va escriure Systrom.

Va afegir que, per això, "algunes de les dades dels usuaris -com les accions realitzades o la fotografia de perfil- podrien mostrar-se públicament".

El cofundador d'Instagram ha assegurat que els usuaris de l'aplicació segueixen sent "propietaris" dels seus continguts com ho eren fins ara i que l'empresa "no exigirà cap dret de propietat" sobre les fotografies.

Prem per veure més contingut per a tu