Segueix-nos a les xarxes socials:

Els ' nanobots ' ens envolten

La nanotecnologia ens permet operar d'una manera més precisa amb objectes de petitíssima escala

Els ' nanobots ' ens envolten

Actualment existeixen alguns problemes , ja sigui en l'àmbit de la ciència , la tecnologia o la salut , que no es poden resoldre d'una manera fàcil per tenir una mida microscòpica . Per posar solució a això , neix la nanotecnologia , és a dir nanobots , nanomàquines i / o nanodispositius de mida microscòpica o nanomètrica . Una tecnologia d'excepcional valor per operar d'una forma precisa amb objectes de petitíssima escala .

La Nanotecnologia

El terme " ciència" correspon a la recerca de principis per explicar el comportament de les entitats i fenòmens que ens envolten , i el terme " tecnologia " es refereix a l'estudi dels coneixements que permeten manipular el nostre entorn. Per això , la nanotecnologia és l'aplicació de la matèria a escales nanoscòpiques i nanomètriques , per crear tecnologia i usar estructures i dispositius amb la finalitat d'investigar fenòmens a nano escala en benefici de la societat .

Els Nanobots

Els nanobots o nano robots són robots de mida nanomètrica . " Aquests nanobots són robots amb una mida milers de vegades més petita que el gruix d'un cabell humà" . Poden complir diverses funcions , com per exemple, viatjar a l'interior del cos humà per combatre algunes malalties o reparar òrgans . A més , són capaços de realitzar altres funcions , com netejar el medi ambient i , en ocasions , poden detectar plagues que es poden presentar.

Aplicacions

Els nanobots tenen múltiples aplicacions , com ja s'ha comentat en paràgrafs anteriors . Ja sigui treballant de forma coordinada per a realitzar tasques a nivell microscòpic , ja sigui com a avanç i suport en l'àmbit de la medicina, en el de medi ambient i / o en el de l'electrònica .

1 . Aplicació en Medi Ambient

Els nanobots en l'àmbit del medi ambient són molt útils per a la filtració de l'aigua i la dessalinització , així com també per evitar evitar la contaminació i , al seu torn , encarregar-se de la neteja del medi ambient . A més , hi ha alguns nanobots que, en conjunt amb les nanopartícules i els nanosensors , poden ajudar a conservar els aliments .

2 . Aplicació en Medicina

Per la seva grandària són molt útils per entrar al cos humà amb més facilitat i realitzar múltiples tasques , ja sigui combatent cèl · lules canceroses o reemplaçant neurones afectades que podem tenir amb malalties com el Parkinson i l'Alzheimer . Aquests nanobots i nanomàquines poden guarir el cos humà de diversos mals i malalties , de manera que la nanomedicina es pot aplicar a:

€ Curar malalties de la pell utilitzant els nanobots en cremes i compostos , podent així aquests eliminar greix excessiu , pell morta o també per fer una neteja de porus.

€ Per a la higiene bucodental , com esbandida bucal fins raspalls de dents , podent aquests contenir nanorobots que identifiquin i combatin les càries o la placa i partícules d'aliments i així poder extreure'ls i poder expulsar-los de les dents .

€ Nanodispositius mèdics que treballen en el sistema immunològic buscant i combatent virus i bacteris presents no desitjats .

Un exemple de la importància d'aquesta tecnologia puntera és un nanorobot d'ADN creat a la Universitat de Harvard , que ordena a les cèl · lules canceroses que s'autodestrueixin. És un nanorobot fet de material genètic , capaç de portar molècules i altres substàncies a les cèl · lules que ho requereixin . A més , podria ser programable per a la recerca i reconeixement en diferents superfícies de les cèl · lules.

Prem per veure més contingut per a tu