Segueix-nos a les xarxes socials:

La Policia Nacional publica un contracte entre pares i fills per establir normes de bon ús de les noves tecnologies

La proposta recull 20 clàusules que tant pares com nens han de respectar per fer abans d'estrenar un nou dispositiu

La Policia Nacional publica un contracte entre pares i fills per establir normes de bon ús de les noves tecnologies| Gobierno de Arargón

Els nens cada vegada es converteixen abans en usuaris de la tecnologia, i un dels regals estrella del Nadal segur que serà un nou mòbil, ordinador portàtil o tauleta per jugar, navegar per Internet i fer deures. No obstant això, solen desconèixer els perills de la xarxa, per això és essencial que els pares ajudin i ensenyin els seus fills a fer un bon ús de les noves tecnologies.

Aquesta acció sol ser complicada perquè el control que fan els pares i les llibertats que volen els fills no són compatibles en la majoria dels casos. Per això, la Policia Nacional ha proposat un contracte per a pares i fills menors de 13 anys amb la finalitat de que fixin per escrit unes normes per establir un bon ús de mòbils, tauleta i ordinadors abans que el nen comenci a fer servir el seu nou dispositiu.

La proposta recull 20 clàusules que tant pares com nens han de respectar perquè l'experiència amb el primer dispositiu sigui positiva per a totes dues parts. En els primers punts es recomana que tot el procés, des de la compra fins a la configuració del dispositiu ha de ser un treball conjunt dels pares i fills. És important que s'instal·lin filtres de control si els nens són petits.

També s'insta que el nen faci un ús correcte complint amb les normes legals a més de fer un ús responsable, intel·ligent i respectuós del dispositiu. L'usuari haurà d'acceptar que fins que sigui més gran els pares han de saber les claus i contrasenyes d'accés del dispositiu i les 'apps' que fa servir.

Els pares hauran de comprometre's a respectar la intimitat del fill sempre que compleixi amb les normes establertes i a que aquest control es reduirà de manera progressiva a mesura que el fill mostri un ús responsable i prudent d'Internet.

Quant a les xarxes socials, hauran de complir amb els requisits d'edat imposats en les 'apps' i hauran d'anar amb compte amb les relacions 'online' i només podran afegir els usuaris que coneguin de debò. A més el fill es compromet a denunciar qualsevol tipus de mala pràctica a Internet, i a no difondre cap tipus d'imatge íntima o inadequada, ni fer servir el dispositiu per ofendre, humiliar o assetjar ningú.

Els últims punts d'aquest contracte incideixen que l'usuari haurà de contestar sempre les trucades dels seus pares, deixar el dispositiu carregant en un lloc comú de la casa i fer un ús adequat de la tecnologia per evitar qualsevol tipus d'addicció als 'gadgets'.

El text compartit per la Policia Nacional és una proposta dels punts que han d'acordar pares i fills, les normes que es comprometen a complir i que sempre han d'estar "pactades de comú acord". No obstant això, i segons les circumstàncies de cada família, el contracte pot contenir normes que difereixin de les propostes o que fins i tot ampliar-se en alguns punts.

Prem per veure més contingut per a tu