14 de setembre de 2019
14.09.2019
Diari de Girona

El moviment Fridays for Future centrarà «Para todos La 2»

El programa analitza la irrupció de la mobilització juvenil per aturar la crisi climàtica

14.09.2019 | 00:04
La presentadora del programa, Marta Cáceres.

Fridays for Future, el moviment juvenil global per aturar la crisi climàtica, serà un dels protagonistes de l'estrena de la nova temporada del programa Para todos La 2, avui a tres quarts de dotze. El programa de la segona cadena arrenca una etapa més amb noves seccions per mostrar també iniciatives socials que es desenvolupen a través de la xarxa.

Aquesta setmana, la presentadora Marta Cáceres entrevista Guillermo Chirino, representant de Fridays For Future a Espanya per abordar com la crisi del clima ha mobilitzat milers de joves de tot el món que sota aquest moviment global pregunten i recorden a la societat què fem i què pensem fer sobre el desafiament del canvi climàtic.

Aquest moviment, que protesta des de fa mesos per denunciar la innacció de la classe política i la ciutadania a l'hora de protegir el medi ambient, està ben arrelat a Girona, una de les primeres ciutats de l'Estat on va sorgir.

El programa d'aquest dissabte comença amb un reportatge sobre l'adopció d'animals de companyia. Coneixem The Doger Cafè i La Gatoteca, dos projectes que conviden a compartir un cafè, un refresc, o un llibre amb animals de companyia sense llar. L'estiu és l'època en què més augmenta l'abandonament de gossos i gats i aquestes dues iniciatives neixen amb la finalitat de fomentar l'adopció responsable d'aquests animals.

A la secció d'emprenedors socials, Antonella Broglia presenta una iniciativa de ciència ciutadana. Aquest estiu 500 voluntaris han analitzat la composició de l'aigua del riu Manzanares al seu pas per Madrid. Els resultats de la iniciativa queden recollits a la Guia Radiologia.


Nova secció

En el programa d'aquest dissabte, Jorge de los Santos analitza el significat i la presència del pudor en la societat actual i els seus orígens i s'estrenarà Visto en la red, una nova secció en la qual el programa farà una passejada per les xarxes per descobrir algunes iniciatives interessants.

Para todos La 2 és un programa setmanal d'RTVE centrat en els temes socials i en la participació ciutadana. Dirigit per Quim Cuixart i presentat per Marta Càceres, s'emet els dissabtes al migdia a La 2.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook