I ara què?

Ara a pagar. Girona no es pot permetre perdre tots aquests vols. M'és igual qui pagui, si Aena, l'Estat espanyol o la Generalitat, però s'ha de pagar a Ryanair el que demani perquè segueixi aquí. Tot el que demani. Que pagui qui hagi de pagar.

Però si vostè va ser un dels més grans crítics de Ryanair.

I ho sóc, continuo dient que sovint les seves formes no són les més idónees i que procuren només per ells, però no ens enganyem: actualment és la companyia aèria més forta, la que més viatgers transporta, i la necessitem. Com poden permetre que passi això, en plena crisi econòmica i abans de la temporada turística?

I si el problema no se soluciona?

Si realment redueix els vols tal com ha anunciat -i no li dic ja si se n'afarta i acaba marxant de Girona- l'economia gironina quedarà molt tocada. Ryanair no beneficia només el sector turístic, sinó pràcticament tots els sectors de l'economia, ja que els turistes que vénen aquí compren, mengen, gasten.

Però sobretot ho pot notar el sector de l'hostaleria, que vostè representa.

Segurament hi havia europeus que tenien primer pensat anar de vacances al nord d'Àfrica i, a causa de la situació política, ja s'estaven plantejant canviar-ho per Girona o la Costa Brava. Doncs, bé, només l'anunci de la retallada de vols ja ens ha fet prou mal com per perdre bona part d'aquests turistes potencials.

Hi veu alguna solució?

Que algú compleixi el que sembla que estava pactat.