En el debat de pressupostos els tres membres del tripartit van deixar clar que les diferències de fa gairebé una setmana ja no són tantes. El govern diu a una sola veu que davant la "incertesa" de la crisi, cal "austeritat" i mantenir les "inversions". Les tres forces van dibuixar un discurs semblant en el qual van utilitar tres paraules claus.

La sintonia ha millorat fins al punt que ICV-EUiA ja no atribueix als seus socis de govern, PSC i ERC, les mancances del pressupost. El portaveu ecosocialista, Joan Olóriz, va admetre que no ha aconseguit eliminar el pavelló del pla d'inversions.

El líder de CiU, Carles Puigdemont, va ser molt crític i va acusar el govern de "falta de credibilitat, de falta d'austeritat i de mala planificació". El regidor nacionalista va afirmar que es tractava d'uns pressupostos maquillats, que no eren els que necessitava la ciutat en una situació de crisi. Puigdemont va lamentar que la partida de Polítiques Socials s'hagi reduït quan més falta feia augmentar-la per l'increment de l'atur i els problemes econòmics. El govern ja havia advertit que en l'any anterior hi havia hagut una partida finalista -800.000 euros per al centre d'acolliment de La Sopa- i que aquest any no hi era el que provocava una davallada percentual.

El PP va indicar que li "agradava la música" de l'austeritat i de mantenir les inversions, però que "a l'hora de fer la lletra, han espatllat la cançó". Tant el spopulars com CiU van votar en contra del pressupost.