El Partit Popular va denunciar en el ple de pressupostos que la taxa de recollida d'escombraries ha augmentat un 47% en els darrers 5 anys. La portaveu popular, Concepció Veray, va lamentar que des de 2003 se segueixi justificant els increments amb el desenvolupament de la recollida selectiva "quan es va dir fa uns anys que es feia una pujada del 15% per no haver-ne de fer més". Veray va exemplificar el cas amb un veí del carrer Emili Grahit: el 2003, pagava 88,55 euros i al 2009, pagarà 138,25 euros. Amb aquest cas el PP va voler explicar que "si aquest any es congelen els impostos, és perquè altres anys s'han apujat molt". CiU també coincidir a alertar que els impostos es congelen, però perquè s'ha augmentat molt la pressió fiscal des de 2003. Els dos grups van advertir que es perjudicava l'economia de les famílies, però el tripartit va recordar que era just el contrari perquè "per això hem congelat els impostos".

El govern tripartit va aprovar ahir els pressupostos sense cap problema per la majoria àmplia de què disposa. En el debat sobre els impostos i les taxes -les anomenades ordenances fiscals- la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Freixenet, recordar que s'han congelat els tipus impositius i que les taxes pujaran només un 3,5% a excepció d'alguns aspectes concrets.

El regidor de CiU, Albert Riera, va arribar a assenyalar que el tripartit utilitzava "la màgia Borràs" per fer quadrar els números i va posar l'exemple de l'impost de vehicles. Riera va assenyalar que "no s'entèn com es congela l'impost, baixen les vendes de vehicles i els ingressos augmentaran".

La regidora d'Hisenda va posar en evidència que CiU no havia fet els deures en l'apartat de les ordenaces fiscals en explicar que si haguessin mirat el padró de vehicles haurien vist per què augmenten els ingressos. Aquest any 2008 el padró de vehicles s'ha incrementat i per tant, també es preveu recaptar més.

En el debat fiscal, Freixenet també va recordar que l'IBI -la coneguda contribució- de Girona es troba entre els més baixos de totes les capitals de província. Va recordar que a Girona no s'ha fet una revisió cadastral des de 1990.

El ple de pressupostos d'ahir va ser un dels més plàcids que es recorden des que es va crear el tripartit l'any 2003. tant el PSC com ERC van fer una crida la responsabilitat als grups de l'oposició perquè també se sumessin a l'acord. El portaveu de CiU va lamentar que no se'ls hagués facilitat la participació en l'elaboració de pressupostos molt abans per poder fer-hi aportacions. El PP també va criticar que rebessin els comptes fa una setmana.