La Guia Michelin 2009 està a punt de "sortir a la llum". El pròxim dia 22 sortirà a la venda i encara que l'empresa es nega a avançar el seu contingut, l'expectació ha provocat ja filtracions i especulacions aquests últims dies. El cuiner barceloní Arola ha estat "beneït" amb les dues estrelles de la guia Michelin i de cop, un fet excepcional. Sergi Arola va abandonar L'Agulla, restaurant que va fundar i on ja exhibia les dues condecoracions i va inaugurar al febrer Sergi Arola Gastro al carrer de Zurbano a Madrid. En el trasllat es va deixar les estrelles que, segons les normes de Michelin, corresponen a l'establiment i no al xef. Un dels assumptes per resoldre és saber si Àngel Palacios, que es va quedar al capdavant, conservarà les dues. Per altra banda, aquest any hi havia algunes altres apostes, com la tercera estrella per al Celler de Can Roca, però sembla que l'establiment seguirà lluïnt les dues distincions que ja va obtenir l'any passat. Encara que la notícia no es farà oficial fins el pròxim dia 20, el cert és que cada mes de novembre, per aquestes dates, hi ha notícies bones i dolentes per alguns establiments sobretot positives per aquells que obtenen distincions.

A partir de les 7 de la tarda, a la Sala Cambra de l'Auditori Palau de Congressos de Girona, tindrà lloc l'acte de presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2009 que se celebrarà del 21 al 25 de febrer.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i els directors de Fòrum Gastronòmic, Pep Palau i Jaume von Arend, presentaran la nova edició d'aquest congrés de cuina professional i punt de trobada imprescindible per als professionals de la restauració i les empreses del sector agroalimentari. Un model que conjuga espectacle- sessions de cuina en directe dels millors cuiners del món amb el contingut i el rigor acadèmic i es complementa amb un espai firal amb els millors productes gastronòmics.

Per altra banda, a 2/4 de 9 del vespre, a la Fundació Caixa de Girona La Fontana d'Or, tindrà lloc la xerrada sobre Bòsnia i Herzegovina, avui a càrrec del president bosnià Sr. Haris Silajdzic. Aprofitant la seva estada a Girona, Silajdzic inaugurarà, juntament amb el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, l'exposició de fotografies de Miquel Ruiz (president de Fotògrafs per la Pau) sobre Bòsnia a l'hotel Peninsular, a les sis de la tarda. Tot seguit, signarà al Llibre d'Honor de la Ciutat de Girona i farà un recorregut pel Barri Vell.

A les 8 del vespre, a Ca la Pruna de Pals, Manuela de Madre pronunciarà una xerrada sobre la fibromiàlgia. La xerrada se centra sobre diferents aspectes d'aquesta malaltia, caracteritzada per dolor muscular difús, rigidesa (especialment matinal), dolor a la palpació de determinats punts específics en masses musculars o zones d'inserció òssia dels tendons, entre d'altres símptomes.

El Golf Torremirona de Navata acollirà divendres vinent el Fòrum Girona d'Alta Direcció d'Empresa que enguany arriba a la seva quarta edició. La jornada, que porta per títol Redefinició o Extinció: el futur que ens espera, comptarà amb la participació de ponents que analitzaran la situació econòmica actual des d'un punt de vista global i on els empresaris exposaran les seves visions i en la qual diferents experts aportaran algunes receptes per fer front a situacions de crisi. Entre els ponents intervindran Carlos Losada, director general d'Esade;Jordi Gual, sotsdirector general de La Caixa;Núria Vilanova, presidenta d'Inforpress ; Joaquim Boixareu, conseller delegat d'Irestal;Angel Martín Torres, soci-director de KPMG i Carlos Muñoz, fundador de l'aerolínia Vueling.

Fins al dia 23, Girona celebra la Setmana de la Ciència que pretén acostar el coneixement científic i tecnològic a la societat, difonent els resultats de la investigació per aconseguir més comprensió i una apreciació més gran de l'impacte que aquesta té a la vida quotidiana. L'acte principal serà la III Fira de Mostres, una carpa de 400 metres quadrats que s'instal·larà els dies 20 i 21 a la plaça de la Constitució, on uns vint grups d'investigació, instituts i càtedres donaran a conèixer els resultats de les seves tasques a la ciutadania amb activitats interactives.