El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat que el PSC "reaccionarà amb tota la contundència al seu abast" contra els militants imputats per corrupció, per "separar les pomes podrides", i ha negat "rotundament" que aquest cas estigui relacionat amb el finançament del partit.

El PSC, a través del seu secretari d'Organització, José Zaragoza, va assegurar ahir que suspendrà de militància tots els seus afiliats que estiguin imputats en el cas de corrupció urbanística destapat, inclòs l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Bartomeu Muñoz.

"La pertinença al PSC és incompatible amb actuacions irregulars o corruptes", ha reiterat Iceta en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe.

Malgrat admetre que "alguns han considerat aquest pronunciament com a molt fort", ha justificat la posició del PSC en l'intent de "conservar la confiança en la política i les seves institucions".

El dirigent ha reconegut que encara que la vicepresidenta del PSC i exalcaldessa de Santa Coloma, Manuela De Madre, "està molt afectada, va estar d'acord amb les mesures fetes públiques ahir", i ha assegurat que "ella no sabia res" de la trama de corrupció, que va ocórrer "posteriorment" a la seva etapa com a alcaldessa.

Iceta s'ha referit també a l'exdiputat del PSC Luis García, un dels detinguts, que ja va estar acusat d'estafa a finals dels noranta pel cas AGT, al costat d'una altra desena d'imputats, entre ells càrrecs municipals, si bé el seu cas va acabar arxivat.

Segons que ha explicat, García va ser separat del partit "fa molt temps", quan el PSC va detectar que "esgrimia" el seu antic càrrec per beneficiar-se en els seus negocis personals.

En tot cas, ha assenyalat que el PSC "no tenia constància que seguís fent aquest tipus d'activitats, i menys amb connexió amb càrrecs electes socialistes".

En declaracions posteriors a la cadena Ser recollides per Efe, Iceta ha subratllat també que la trama de corrupció destapada "rotundament" no té cap tipus de connexió amb el finançament del PSC, i ha reconegut que desconeix si podrà afectar altres municipis: "No ens consten altres coses".

"Ens va agafar totalment per sorpresa, mai t'ho esperes, però com que el coneixia (l'alcalde de Santa Coloma), m'ho esperava menys", ha afegit Iceta, que ha dit estar "cabrejat, trist i enfadat".

Malgrat que es tracta d'un cas que afecta "el cor" del partit, per les responsabilitats de Muñoz en el PSC i la rellevància de l'alcaldia de Santa Coloma, ha instat a esperar la decisió del jutge i, en funció d'aquesta, "actuar en la línia que ahir vam dir".

"Separarem les pomes podrides de les que no ho són", ha dit.

"Entenc totalment la indignació de la gent, perquè existeix una certa idea que tots els polítics són iguals, i això tendeix a donar versemblança a aquesta idea", ha lamentat Iceta, pel que ha dit a CiU que "la gent l'últim que vol és que els partits ens tirem els plats al cap".