ara que s'acosta Tots Sants s'ha tornat a revifar la polèmica sobre l'impost de successions, però no per la proximitat del temps en què ens recordem dels difunts sinó per la possibilitat que hi hagi una majoria parlamentària suficient que permeti fer-lo desaparèixer.

Catalunya és una de les poques Comunitats Autònomes on es continua pagant aquest tribut. A l'últim debat de política general al Parlament es va aprovar una resolució que reclama que el Govern el modifiqui. Però els partits polítics saben que la demanda social no exigeix una reforma sinó l'eliminació.

Convergència i Unió vol capitalitzar el descontentament pel tracte diferencial que reben els catalans en aquest tema, però Esquerra ha vist que no li pot deixar tot el protagonisme a la federació nacionalista. Ara els republicans conviden CiU a fer un front comú. La proposta és bàsicament estratègica i es basa a fer creure que faràs allò que no penses fer i a explicar que no ho pot fer per culpa dels altres. Però els nostres polítics, tan hàbils a l'hora de ?detectar què ens preocupa als ciutadans, haurien de saber que en tenim la pipa plena, d'aquest joc. Ara que uns i altres, CiU i ERC, han dit el que volen fer i ja que tenen prou vots al Parlament (i als seus diputats, segur que s'afegirien també els del Partit Popular) que es posin a treballar per fer-ho possible. Si no ho aconsegueixen només deixaran en evidència les seves limitacions i la seva incapacitat. És clar que d'això no en calen gaire més proves.