El trobem pocs minuts després que l'eliminin, però està content. Freixes encarna el nou jugador de pòquer: n'ha après per Internet, ho compagina amb els estudis i creu que cal ser sensat amb les apostes.

En L'home amb el braç d'or, Frank Sinatra era un home abocat a la misèria. Avui dia jugar al pòquer és decent?

(Riu). M'agraden molt les pel·lícules sobre pòquer, però aquesta està pendent de veure. A Espanya s'està posant cada cop més de moda, però queda clar que perquè algú guanyi diners un altre n'ha de perdre. Ara, no has de jugar si pot afectar el teu estil de vida. Si no tens diners per a un torneig car, no el juguis.

I d'on els treu vostè?

Jugo on-line i he tingut dos o tres mesos molt bons. L'entrada d'aquest torneig (1.500 euros) me l'he pagada amb els guanys.

Quantes hores s'hi passa al dia, jugant al pòquer? S'hi dedica totalment?

No, estudio enginyeria electrònica. Hores? Uf... (riu) Mama, no llegeixis això! Moltes, massa. Quatre al dia, tranquil·lament.

Com viu les cartes un jugador expert? L'objectiu és plomar el contrari o demostrar que és més llest que ell?

Jo vull guanyar i demostrar que me'ls puc menjar. En els primers moments miro i veus que tinc dos germans jugant al costat que són uns cracs. Penses uf, hauré de suar per guanyar una fitxa. He hagut de treballar molt fort en aquest torneig. El meu estil és tight agressive, quan tinc una bona mà aposto fort. Però alhora també intento robar fitxes.

I vostè qui és en el món del pòquer? A efectes de classificació, vull dir.

Jo no sóc ningú (riu). He guanyat alguns diners, em pago les despeses per sortir de nit. De veritables professionals n'hi ha molt pocs, perquè costa molt que les cases t'esponsoritzin. Però al mes de febrer vaig quedar sisè en un torneig on-line en què jugaven 20.000 persones. Però a Full Till, per exemple, hi juguen 200.000 persones...

Una de les jugadores més populars, Leo Margets, ha estudiat Econòmiques. Cal tenir un cap de números per jugar bé a les cartes?

Jo ja no calculo les possibilitats que tinc en cada jugada, l'he fet tantes vegades que... Però al principi sí que és recomanable tenir certa base.

Escolta música mentre juga. Costa concentrar-se?

Escolto Bob Marley, em relaxa. I sí, has d'estar molt concentrat en les apostes i els moviments que fan els altres. A cadascú li has de posar un perfil i entendre per què fa el que fa. A vegades no ho encertes, però s'ha d'intentar.

Alguns porten ulleres de sol per no delatar-se quan porten una bona mà... Canvia jugar davant una pantalla d'ordinador que fer-ho enmig de la gent?

Jo porto gorra, però podria jugar sense. Ara, en el primer torneig vaig perdre molt ràpid. Aquí a Peralada he vingut amb la intenció de passar-ho bé. Si perdia, perdia.

D'aquí a 10 anys, serà professional del pòquer o enginyer? O ho decidirà l'atzar?

No descarto res. Les dues coses m'agraden, però potser no seré ni una cosa ni l'altra. Les dues possibilitats m'agraden. I jo, en l'atzar, no hi crec.