La Fundació Príncep de Girona, que té com a president d'honor Felip de Borbó, es presentarà formalment a Madrid en el Palau Reial d'El Pardo davant d'uns 500 convidats de diferents sectors de la societat. Polítics, empresaris, periodistes i representants del món de la ciència i la innovació es reuniran per conèixer de primera mà quins objectius persegueix aquesta institució creada el 2009 per donar suport a la formació dels joves, promoure el seu talent i ajudar els col·lectius més vulnerables i menys pròspers.

El gran dels germans Roca, Joan, serà investit doctor honoris causa per la Universitat de Girona, juntament amb Ferran Mir. L'acte d'investidura tindrà lloc a les 12 del migdia a l'església de Sant Domènec.

En el marc dels concerts participatius organitzats per la Fundació La Caixa arreu del territori espanyol, l'Auditori de Girona acollirà la interpretació de la Missa de la Coronació de Mozart. Sota la batuta d'Andrea Marcon, director de l'Orquestra Barroca de Venècia, aquesta obra emblemàtica agruparà la pràctica totalitat dels cors de Girona, l'Orquestra Filharmònica de Catalunya i un esplèndid conjunt de solistes vocals.

Interessar-se per la universitat catalana significa conèixer la seva història, el seu present i deduir-ne el seu futur immediat. En aquesta jornada organitzada per l'associació Assofia, es repassarà com ha estat la universitat catalana des del segle XIX fins a l'actualitat. Serà a La Fontana d'Or de Girona.

Folk psicodèlic, sons d'arrel rural barrejats amb pinzellades de pop, lletres minimalistes de temàtica quotidiana i surrealista, melodies experimentals i inclassificables. La proposta d'El Petit de Cal Eril és tot això i molt més, però per damunt de tot, és una música càlida i orgànica, com si fos feta a casa. A l'Auditori de Girona presentarà el seu darrer disc Vol i dol.

Seguint la tradició anglosaxona de convertir els concerts nadalencs en autèntiques experiències festives, l'Auditori ha programat un concert de l'Orfeó Català amb una ambientació d'arbres de Nadal des de l'exterior fins a la mateixa Sala Simfònica, flocs de neu sobre l'escenari, sorteig de regals al públic i altres sorpreses. Com no podia ser d'una altra manera, les nadales i les cançons tradicionals del nostre país seran les protagonistes i s'aniran combinant amb poemes nadalencs de Joan Maragall.

El trajecte entre París i Figueres estarà cobert amb trens d'alta velocitat a partir de diumenge, quan entri en servei el nou tram francoespanyol entre Perpinyà i Figueres. Els TAV sortiran de la capital francesa a les 7.20 i a les 15.20, i arribaran a l'estació de Figueres-Vilafant a les 12.47 i a les 20.48 respectivament. En el sentit invers, les sortides des de l'Empordà estan previstes a les 11.06 i a les 15.02 per arribar a París a les 16.41 i a les 20.41 respectivament. La separació de rails entre França i Espanya és diferent i per això els trens procedents de França no poden anar més enllà de Figueres. A partir d'aquí, trens locals de RENFE garantiran el trajecte fins a Girona i Barcelona, amb la qual cosa el temps complet entre París i Barcelona serà de 7 hores i 25 minuts, quan abans era de 8 hores i 40 minuts.