"Tranquil·litat per sobre del normal" durant la nit de Cap d'Any. Tot i que s'ha dit que els maies van pronosticar la fi del món aquest 2012, a tenor de les paraules del conseller d'interior, Felip Puig, no sembla que anessin massa encertats. La jornada festiva d'aquest dissabte i diumenge a la nit va transcórrer amb relativa "tranquil·litat i pocs accidents". El conseller es va mostrar satisfet en la roda de premsa de valoració del dispositiu de cap d'any de Mossos i Bombers.

A les comarques gironines la situació ha estat paral·lela a la de la resta del país. De fet, tant els Mossos com els Bombers van qualificar la nit de "molt tranquil·la".

El Departament d'Interior va desplegar més de 1.300 agents, dels quals 300 es van dedicar a la seguretat viària. En el conjunt de Catalunya es van fer 2.400 proves d'alcoholèmia i 25 drogotests.

Les proves d'alcoholèmia s'han saldat amb 33 conductors denunciats, dels quals cinc passaran per la via penal.

De fet, la demarcació de Girona és, conjuntament amb l'àrea policial de Barcelona, allà on hi ha hagut més positius per alcoholèmia. Uns positius que, amb tot, són similars als que es van produir l'any passat. L'inici del 2011 els mossos van denunciar 34 conductors.

Pel que fa als tests de droga que es van fer arreu de Catalunya, quasi la meitat van donar positiu.

En seguretat ciutadana, els mossos van detenir 72 persones arreu de Catalunya. Una vintena d'aquestes persones van ser detingudes per destrosses al mobiliari urbà, 16 per violència domèstica i 6 per baralles amb resultat de lesió. La policia també va intervenir en més d'un centenar de batusses.

Els Bombers van fer 90 actuacions la més destacada de les quals es va produir en una granja de Sant Feliu de Buixalleu. Cinc dotacions s'hi van desplaçar per sufocar un foc que cremava dos tractors i una trentena de bales de palla a la granja de Can Pulgmarí.

Ni un mort a la carretera

Un dels elements més positius de la celebració de Cap d'Any va ser el fet que no es produís cap mort a les carreteres catalanes. De fet, ahir al matí no hi va haver cap incidència destacada.

En el conjunt de Catalunya hi va haver 41 accidents, dels quals tres es van registrar a les carreteres Gironines. El més greu es va produir a Arbúcies, on hi va haver un atropellament de poca gravetat, segons va informar la policia catalana.

En un altre ordre de coses, el 112 va atendre 2.042 trucades, gairebé la metitat de les quals estaven relacionades amb problemes de seguretat ciutadana i baralles.