Un aplaudiment contingut dels 85 desallotjats de la urbanització Font Bona que ahir dinaven a la sala polivalent de Llagostera va seguir l'anunci de l'alcalde Fermí Santamaria que, en principi, al vespre ja podrien tornar a casa seva. La confirmació va arribar tres hores més tard, a la reunió de seguiment del foc, i l'alcalde ho va comunicar als veïns de la urbanització. Així, 24 hores després de ser desallotjats, podien retornar a les seves cases, que no van patir cap dany, segons van apuntar les diferents fonts.

Molts dels evacuats de la urbanització Font Bona van deixar casa seva patint, i així van passar la nit, per la qual cosa l'anunci de l'alcalde a primera hora de tarda que al vespre podrien tornar-hi va alleujar-los. Així, també van pair millor el dinar que van rebre: sopa de fideus, pollastre rostit i botifarra, ofert per l'Ajuntament i la Creu Roja i cuinat a la residència de gent gran.

Finalment, el pavelló només va ser utilitzat per oferir els àpats de sopar, esmorzar i dinar i no va ser necessari que els evacuats hi passessin la nit: el motiu és que tant l'Ajuntament com veïns els van oferir allotjament. A més, els Habitatges de Serveis de Rosa dels Vents van acollir 28 persones. Molts van anar a cases de coneguts i d'altres, com en Jordi Prats, veí de Vic, i els seus cinc familiars, es van quedar en uns pisos dels quals van poder disposar de clau en tot moment. Prats té una segona residència a la urbanització i, quan hi va arribar al vespre, es va trobar amb l'accés tallat. Els van dirigir al pavelló i, d'allà, al pis. "No ens ha faltat de res", afegia.

Sònia Ribera, de 42 anys, agraïa les gestions de l'Ajuntament i la casa rural on va dormir amb el seu marit i nou evacuats més. Reconeixia que al principi "penses que se'ns crema la casa, però a mesura que ha avançat la nit, t'amoines menys". Ahir, estava tranquil·la perquè les flames no havien ?afectat les cases. La Vicenta Pairats també va voler destacar que l'alcalde els va tenir en tot moment informats, si bé "l'angoixa" no li va treure ni res ni ningú.

L'Antonia Naranjo, de 39 anys, el seu fill Ricardo, de 8 anys, i el ?marit van passar la nit a la casa d'una mare del col·legi, a Cassà: "Ens han tractat fenomenal". La veïna patia, però, pels animals que tenia a la vivenda. Glòria Rodríguez, de 47 anys, explicava que l'evacuació sobre les sis de la tarda no va registrar cap problema, si bé van haver de marxar sense poder agafar res. Al final, però, tot va quedar en un ensurt.