Dilluns 2 de juliol

Carles Puigdemont i l’equip de govern de CiU fa un any que són al capdavant de l’Ajuntament de Girona, i és moment de fer-ne balanç. És per aquest motiu que l’alcalde avui oferirà una conferència a l’auditori del centre cultural La Mercè, que sota el títol Girona, el govern del canvi vol presentar la visió de l’equip municipal d’aquests 365 primers dies. L’encarregat de presentar aquest acte, entre oficial i informatiu, serà el periodista Salvador García-Arboç.

Dijous 7 de juliol

Dels anys de vida de Josep Pla a la ciutat de l’Onyar és del que s’alimenta Girona, un llibre de records, que va aparèixer per primera vegada el 1952, ara fa seixanta anys. Aquest relat autobiogràfic, presentat amb enginyós artifici, s’ha tornat a editar amb motiu d’aquest aniversari i arriba el torn de presentar-lo. Ho farà a la Llibreria 22 Narcís Comadira, autor del pròleg del nou volum i qui considera que aquest és «un dels millors textos de Josep Pla per la seva concepció, per tots els interrogants que planteja per l'emoció que traspua aquest teixit».

A partir d’aquest dijous, i durant dos caps de setmana, el Gironès sonarà, ballarà i riurà amb les propostes d’arts escèniques del Festival Emergent. Aquesta setmana, amb la programació a Vilablareix, Quart i Sant Gregori, alguns dels caps de cartell que hi actuaran a la fresca seran Joan Colomo, Le Crupier, Miquel Abras o el trio jazzístic de Biel Ballester. En el cas de Sant Gregori, en canvi, les actuacions seran sota sostre a La Pineda.

Divendres 6 de juliol

Són una de les companyies més veteranes del nostre país, i volen celebrar les seves quatre dècades de vida amb una festa al més multitudinària possible. Per això divendres Comediants portaran una autèntica Llevantada d’artistes al Festival de la Porta Ferrada, d’on ja són uns habituals. En un espectacle gratuït i obert a tothom, la companyia de Joan Font farà un desembarcament marítim i una cercavila pel Passeig del Mar, amb la participació de diverses associacions culturals ganxones.

Dissabte 7 de juliol

És gairebé un ritual, com un moment que marca l’arrencada oficial de l’estiu: aquest dissabte, per 46a vegada, les havaneres tornaran a sonar al Port Bo de Calella de Palafrugell. Enguany hi participaran els grups Els Cremats, Peix Fregit , Trio Arrels de Menorca, Arjau i L’Empordanet. A més, se’n farà una retransmissió en directe en pantalla gegant a diversos punts.

Diumenge 8 de juliol

Aquest cap de setmana, la música tradicional mourà Girona. Si bé divendres arrenquen les activitats amb tallers de dansa al centre cívic de Sant Narcís, serà el cap de setmana quan els sons tradicionals s’apropin al centre de la ciutat amb danses bretones, fandangos mallorquins i balls occitans; i dissabte se celebrarà una Nit de Folk.