Segueix-nos a les xarxes socials:

Bàscara mantindrà la protesta per demanar la sortida de camions de la N-II

Més d'un centenar de veïns van decidir ahir en una assemblea que va ser un clam unànime que continuaran a peu de la N-II tallant la via cada dia una hora, de dilluns a divendres, fins que es desviïn els camions per l'autopista. És la reïnvindicació que han decidit prioritzar al marge de debats o peticions de desdoblaments que van sorgint a les darreres setmanes per part de diferents col·lectius. No es descarta portar a terme més accions, però es decidirà en una propera comissió. L'objectiu de la reunió va ser unificar la veu i les reclamacions. L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, va informar que la conselleria de Territori i Sostenibilitat treballa per aconseguir complir la primera data del mes de febrer per treure els camions, malgrat que el van informar que van voler ser prudents i la van allargar a les vuit setmanes.

"Estarem 5, 12 o 16 setmanes, les que faci falta, fins que no ho vegi no m'ho creuré", va manifestar un dels assistents a l'acte representant el sentiment de la majoria que amb l'objectiu de treure els camions de la N-II va decidir fa poc més d'una setmana començar a tallar la via, després que una veïna perdés la vida en un accident a Vilamalla. Ara han volgut fer un pas més per tal de continuar mantenint viva i amb una reivindicació clara la protesta. Per això han decidit que el més viable a curt termini és que treguin els camions "i després ja farem altres debats". Tres de les persones que van engegar les protestes van demanar als presents que aportin idees i propostes en una primera reunió d'una comissió de treball. Pretenen agrupar-se com a plataforma per poder donar millor difusió del missatge i sumar adhesions. "Potser som l'únic poble que ens travessa, però tots hi passem", manifestava un dels que van liderar la reunió.

Pel que fa a les darreres informacions, l'alcalde els va explicar que cinc minuts abans de començar la reunió havia parlat amb el director general de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, que acabava de sortir de negociacions. Aquest l'hauria informat que es van afegir setmanes per prudència, per poder resoldre serrells com permetre els camions accedir a les àrees de serveis actuals al llarg de la via, però que "és un procés irreversible i el conseller (Santi Vila) està treballant perquè sigui en un mes". L'alcalde de Pontós, Narcís Algam, va explicar també que se'ls ha convocat la setmana vinent.

Prem per veure més contingut per a tu