Més d'un centenar de veïns van decidir ahir en una assemblea que va ser un clam unànime que continuaran a peu de la N-II tallant la via cada dia una hora, de dilluns a divendres, fins que es desviïn els camions per l'autopista. És la reïnvindicació que han decidit prioritzar al marge de debats o peticions de desdoblaments que van sorgint a les darreres setmanes per part de diferents col·lectius. No es descarta portar a terme més accions, però es decidirà en una propera comissió. L'objectiu de la reunió va ser unificar la veu i les reclamacions. L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, va informar que la conselleria de Territori i Sostenibilitat treballa per aconseguir complir la primera data del mes de febrer per treure els camions, malgrat que el van informar que van voler ser prudents i la van allargar a les vuit setmanes.

"Estarem 5, 12 o 16 setmanes, les que faci falta, fins que no ho vegi no m'ho creuré", va manifestar un dels assistents a l'acte representant el sentiment de la majoria que amb l'objectiu de treure els camions de la N-II va decidir fa poc més d'una setmana començar a tallar la via, després que una veïna perdés la vida en un accident a Vilamalla. Ara han volgut fer un pas més per tal de continuar mantenint viva i amb una reivindicació clara la protesta. Per això han decidit que el més viable a curt termini és que treguin els camions "i després ja farem altres debats". Tres de les persones que van engegar les protestes van demanar als presents que aportin idees i propostes en una primera reunió d'una comissió de treball. Pretenen agrupar-se com a plataforma per poder donar millor difusió del missatge i sumar adhesions. "Potser som l'únic poble que ens travessa, però tots hi passem", manifestava un dels que van liderar la reunió.

Pel que fa a les darreres informacions, l'alcalde els va explicar que cinc minuts abans de començar la reunió havia parlat amb el director general de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, que acabava de sortir de negociacions. Aquest l'hauria informat que es van afegir setmanes per prudència, per poder resoldre serrells com permetre els camions accedir a les àrees de serveis actuals al llarg de la via, però que "és un procés irreversible i el conseller (Santi Vila) està treballant perquè sigui en un mes". L'alcalde de Pontós, Narcís Algam, va explicar també que se'ls ha convocat la setmana vinent.