El cost mitjà d'un vestit de núvia a Espanya és de 1.750 euros i suposa la tercera despesa més important d'un casament, segons un informe elaborat pel portal web Bodas.net. El 88% de les núvies recorre a especialistes dedicats al disseny de vestits de núvia. En concret, el 67,7% de les futures núvies declaren comprar el vestit en una marca especialitzada en vestits de núvia, mentre que el 20,2% ho encarreguen a un atelier o taller especialitzat, segons els resultats del mateix estudi. D'altra banda, un 5,1% diu que recorre a un taller o signatura no especialitzada, mentre que un 2,4% confia en una modista de la família.

L'estudi també mostra que un petit percentatge de les futures núvies, concretament un 0,7%, hereta el seu vestit d'un membre de la seva família. A més, un 0,6% recorre al lloguer.

El cost mitjà del vestit de núvia disminueix considerablement quan la núvia opta pel modista de la família (700 euros). A més, el blanc segueix sent el color per excel·lència de les núvies i prop del 90% d'elles declaren triar-lo.