03 de març de 2021
03.03.2021
Diari de Girona

El netejador que arrasa en vendes al supermercat i que deixa el forn lluent en minuts

És una de les zones que més mandra fa netejar

03.03.2021 | 15:34
El netejador que arrasa en vendes al supermercat i que deixa el forn lluent en minuts

Segur que si et pregunten quina zona de la teva cuina et fa més mandra netejar dubtes només entre el forn i la nevera (competint molt de prop amb la campana extractora, és clar). El primer dels casos és el més complicat. Sigui d'electricitat o de gas, aquest electrodomèstic sempre dóna molts problemes per netejar-lo. La clau està en buscar els productes adequats. En els fòrums d'internet pots trobar tot tipus de trucs i consells per treure aquesta "crosta" de menjar que queda després d'un sopar amb amics en què has fet diverses pizzes i no t'has parat a netejar el forn. A tots ens ha passat.

En els últims mesos hi ha gran quantitat de "fans" del nou producte de la marca Bosque Verde de Mercadona per a forns. Es tracta d'un "netaja forns" d'ús en fred que es ven per un euro més o menys. El funcionament és senzill: polvoritzes la zona i deixes el producte actuant fins al matí següent. Els resultats són, segons els que l'han provat, espectaculars. Els que es mostren encantats amb aquest producte asseguren que el més fàcil és, a l'endemà, passar la baieta: "el greix es treu sol". L'única cosa que has de fer és deixar-ho tota la nit assecant amb el forn tancat. Però si no vols gastar-te aquests diners i pretens una opció més natural tenim la fórmula adequada (recorda que evidentment també pots trobar d'altres marques).

I és que amb tenir una mica de bicarbonat de sodi a casa pots solucionar-ho. Només cal barrejar-lo amb aigua i ficar-lo en un polvoritzador. Segueixes la mateixa tècnica que amb el producte anteriorment esmentat: ruixa tot el forn amb la barreja i ves a dormir. A l'endemà tira vinagre en aquest mateix vaporitzador i passa la baieta. Quedarà com nou.

Encara més: si vols deixar una bona olor que després no es transfereixi al menjar que vagis a cuinar mulla la baieta en una barreja d'aigua amb el suc de mitja llimona.

Però, i la reixeta de forn? Normalment quan sopem pizza després tampoco la netegem. També hi ha trucs per deixar-la com nova sobretot si ets d'aquests que no fas servir paper de forn. Passa un paper amb oli, així marxarà tota la brutícia. Després pots netejar-ho amb un rentaplats normal o fregant mitja patata. Els resultats et sorprendran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit