Segueix-nos a les xarxes socials:

Black Friday 2021: Quan se celebra?

Aquesta tradició nord-americana s'ha estès des de fa anys a tot el món

Black Friday 2021: Quan se celebra?EFE

El Black Friday és una tradició americana que ha acabat arrelant i que suposa el tret de sortida de la campanya de Nadal per al sector del comerç. Sempre se celebra el divendres després del Dia d'Acció de Gràcies, de manera que aquest 2021 serà el 26 de novembre. Durant aquest dia, s'acostumen a fer promocions i descomptes amb la intenció d'animar els compradors. La prova que el Black Friday és un èxit és que les compres per internet durant els dies previs i posteriors disparen l'activitat del sector logístic un 40% en relació amb una setmana normal.

Per què se celebra?

La cita comercial del Black Friday té el seu origen als Estats Units i està molt relacionada amb la festivitat del dia d'Acció de Gràcies, el 'Thanksgiving Day'. El nom es va utilitzar per primera vegada a Filadèlfia el 1961, a conseqüència del caos que va generar en el trànsit als carrers la quantitat de gent que omplia les botigues per comprar a preu rebaixat l’endemà del dia d'Acció de Gràcies.

Des de fa més d'una dècada que les rebaixes prenadalenques del Black Friday se celebren a Espanya. Va ser l'empresa Apple la primera que va instaurar la tradició aquí, i centres comercials i empreses amb servei de venda per internet van apostar per seguir la seva estela, convertint la jornada i els dies previs en un fenomen de consum massiu. De fet, cada cop és més freqüent que s'avancin a principis de mes les primeres ofertes en línia d'algunes marques i botigues, i també s'allarguen fins a l'anomenat Cyber Monday, que està destinat a les promocions comercials més relacionades amb el sector tecnològic.

Prem per veure més contingut per a tu