Et presentem les 5 millors receptes amb all
Són fàcils de preparar, agradaran a tothom i tenen aquest aliment com ingredient principal
L'all es pot prendre de moltes de maneres, es pot partir en rodanxes i fregir per a amanir qualsevol plat, però hi ha receptes que no serien el mateix sense l'all, ja que és el seu ingredient principal.
Sopa d'all
Ingredients per a dues persones:
- Pa sec al gust
- 4 grans d'all
- 2 litres de brou
- Sal
- Pebre roig
- Oli d'oliva
- 3 ous
- Xoriço
Elaboració:
En una paella es fregeixen els alls en làmines i es reserven, en aquest oli amb sabor d'all es tira el pa en rodanxes i es fregeix, però no gaire, més tard s'afegeix una altra vegada l'all, una mica de xoriço, pebre roig, s'ofega una mica i després se li afegeix el brou, es deixa que cogui a baixa temperatura. Quan la sopa ha espessit una mica, es tiren els ous amb el foc molt baix, o fins i tot apagat, fins que es facin.
Allioli
Ingredients per a dues persones:
- 1 gra d'all
- 100 ml d'oli
- 1 ou
- Una mica de vinagre
- Sal
- Julivert
Elaboració:
Es posa en un got per a batre l'all en trossos i l'ou, es bat a poc a poc mentre es tira l'oli a poc a poc, com si es fes una maionesa, quan ha emulsionat es pot tirar un polsim de sal, el julivert picat i una miqueta de vinagre i remoure fins a arribar a la textura desitjada.
"Ajoblanco"
Ingredients per a dues persones:
200 g ametlles crues
2 grans d'all
100 g de molla de pa
1 litre d'aigua
100 ml oli d'oliva
Vinagre
Sal
Elaboració:
Posar en remull la molla de pa perquè s'estovi, una vegada estigui tova, s'introdueixen en un got per a batre tots els ingredients menys l'oli i es tritura, una vegada triturat, s'afegeix l'oli a poc a poc perquè emulsioni. Si no es té una batedora molt potent, és recomanable deixar les ametlles en aigua un temps perquè s'estovin.
La dieta perfecta de 1.500 calories amb la que no passaràs gana
Bacallà a l'"ajoarriero"
Ingredients per a dues persones:
- 250 gr. Bacallà
- 500 gr. patates
- 3 grans d'all
- 1 vitet
- 1 pimentó de morro
- 1 pebrot verd
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 2 ous durs
- Oli
- Aigua
- Nous
- Sal
Elaboració:
Cal preparar el bacallà dessalant-lo i tallant-lo en petits trossos. Per a dessalar-lo cal deixar-lo en aigua abundant unes 24 hores canviant-li l'aigua cada 8 hores. Es couen els ous i es reserven. A continuació, es fregeixen els alls en làmines, els pebrots i la ceba amb el vitet, posteriorment es tira el bacallà picat en trossos petits o engrunat i deixa que es cuini uns minuts, finalment se li afegeix el tomàquet ratllat, la sal i es cuina a foc lent durant 20 minuts, si és necessari, se li afegeix una mica d'aigua. Per a decorar es tiren per damunt els ous durs ratllats i les nous picades.
Pollastre amb allada
Ingredients per a dues persones:
- Un pollastre trossejat
- 5 grans d'all
- Farina
- Suc de llimona
- Brou de pollastre
- Oli
- Sal
- Vi
- Llorer
- Julivert
Elaboració:
Es posa el pollastre en farina i es fregeixen els trossos perquè l'exterior es dauri, en una altra paella es fregeixen els alls en làmines i es reserva. Quan el pollastre està daurat es tira el suc de llimona i un rajolí de brou de pollastre, es deixa a foc lent perquè es vagi fent, una vegada evaporat el líquid es tira el vi blanc, l'all picat, el julivert, la sal, el llorer i es deixa una mica més fins que el pollastre estigui fet.