Segons ha informat l'SMC en un comunicat, arribaran nous núvols per l'oest que s'estendran ràpidament durant la matinada de dissabte, cosa que coincidirà amb un ambient molt fred a l'interior de Catalunya.

Aquesta situació provocarà nevades a l'oest per sobre dels 200 metres dissabte a última hora de la nit, que podrà quallar a partir dels 300 metres. A partir del migdia, està previst que la cota pugi fins a 700 o 800 metres, i arribarà a acumular més de 10 centímetres a partir dels 900 metres.

Les comarques on la nevada pot ser més significativa són la Noguera, els Pallars, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Segarra i l'Urgell, totes elles a Lleida.

A partir de diumenge, l'SMC preveu que la cota torni a baixar fins a 400 metres, però només amb precipitacions al Pirineu Occidental.

A conseqüència d'aquesta situació, l'SMC ha activat un avís de Situació Meteorològica per risc de Neu i el centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de nevades, Neucat.

Durant el dijous a la tarda i la passada nit es van produir lleus nevades en diversos punts de Catalunya, afectant primer les Alberes, les Guilleries i el Montseny per sobre els 800 metres, i de matinada a cotes més baixes en punts del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Bages i l'Anoia.