Els Comuns volen que tots els micropobles tinguin escola rural i consultori

El partit proposa fer lleis que permetin discriminació positiva en l’habitatge per promoure l’accés a l’habitatge

Al mig, el candidat gironí dels Comuns Eloi Badia a Regencós.

Al mig, el candidat gironí dels Comuns Eloi Badia a Regencós. / Comuns Sumar

Redacció

Eloi Badia, candidat de Comuns Sumar per les comarques gironines, ha proposat des de Regencós que tots els pobles petits tinguin una escola rural i un consultori mèdic. Badia considera que és «imprescindible» i promet elaborar, en els primers cent dies, una cartera de serveis específica per als municipis petits amb l’objectiu de garantir l’equitat territorial en drets i garanties civils. 

Badia va fer ahir una visita a Regencós, que té 271 habitants censats i és un dels 153 municipis de la província gironina considerat micropoble. En aquest sentit, indica que «qualsevol veí o veïna de qualsevol municipi gironí ha de poder accedir a serveis bàsics de manera equitativa».

Pel que fa al problema d’accés a l’habitatge, la formació vol elaborar un marc legislatiu que permeti una discriminació positiva especialment en temes com habitatge, promoció econòmica o fiscalitat. «Fomentarem la rehabilitació i recuperació de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable i garantirem una oferta pública d’habitatge assequible», proposa Badia.

Els Comuns consideren inajornable també garantir l’accés a la connectivitat digital i treballar per una diversificació de l’economia que garanteixi l’emprenedoria i indústria de proximitat. En últim lloc, demanen revisar la legislació per adaptar-la als pobles petits.