El portaveu de Justícia del PP, Federico Trillo, ha expressat la seva "sorpresa" per l'editorial "unificat" en defensa de l'Estatut i ha dit que no és propi d'una societat i una premsa "oberta". A més, ha acusat el Tribunal Constitucional (TC) de generar aquestes "situacions insòlites" i ha denunciat que està trigant més temps a emetre una sentència que quan es va elaborar la Constitució espanyola.

En declaracions a la Cadena COPE recollides per Europa Press, Trillo ha admès que no recorda res de semblant en la història de la democràcia. "Amb el seu retard està generant situacions insòlites com aquesta, singulars perquè la incertesa es prolonga ja molt més temps sobre l'Estatut que el que es va trigar a fer el mateix Estatut pel Parlament, el Congrés, el Senat i el mateix referèndum autonòmic", ha criticat.

I ha sentenciat: "Si es mira bé s'està tardant més temps pel TC que l'elaboració de la Constitució mateixa, de tot el procés constituent i el seu propi consens".

Trillo considera que s'està ratificant la "conveniència" del recurs presentat pel seu partit i recorda que a més altres tres recursos apunten en la mateixa direcció. "No tindria fonament ni seria tan clara la constitucionalitat de l'Estatut quan el TC necessita tres anys i mig de moment per resoldre-ho", ha reblat.