La recepta per fer un pastís de verdures boníssim
T'expliquem els ingredients que necessites i com fer-lo pas a pas
![Pastís de verdures](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/bf4aa65f-458d-4977-b3d0-7171e79945bd_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
Pastís de verdures / pikisuperstar
Eva Remolina / AMIC
El pastís és una de les postres més sol·licitades i delicioses que existeixen. Sovint, pensem que aquestes postres només poden ser dolces, però no és així. Els pastissos també poden ser saludables i tenir altres ingredients. No has sentit a parlar del pastís de tonyina, del de formatge, del de carabassó, etc.? Avui et portem un pastís ben saludable per a l'hora de dinar a sopar. Si t'agraden les verdures i fer postres, aquesta és la teva recepta. Et deixem els passos a seguir per tal d'aconseguir un pastís de verdures boníssim.
Ingredients:
Per a la massa:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega freda, tallada a trossos petits
- 1 ou
- 1/2 culleradeta de sal
- Aigua freda, si és necessari
Per al farcit:
- 1 carabassó mitjà, ratllat
- 1 pastanaga mitjana, ratllada
- 1 pebrot vermell, tallat a tires fines
- 1 ceba mitjana, tallada a daus petits
- 150 g de formatge ratllat (opcional)
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- Sal i pebre al gust
- 1 culleradeta d'herbes seques (orenga, romaní, etc.)
![Herbes seques per fer el pastís de verdures](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/781e640c-c93a-482b-8602-253ac2cc291f_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Herbes seques per fer el pastís de verdures / @ valeria_aksakova
Preparació:
De la massa:
En un bol, barreja la farina amb la mantega. Afegeix l'ou i la sal. Mescla bé fins que la massa sigui homogènia.
Si és necessari, afegeix aigua freda de mica en mica fins que la massa agafi consistència. Forma una bola i deixa-la reposar al frigorífic durant 30 minuts.
Del farcit:
En una paella, salteja la ceba fins que estigui transparent. Afegeix el carabassó, la pastanaga i el pebrot. Cuina fins que les verdures estiguin tendres. Retira del foc i deixa refredar lleugerament.
En un bol, has de batre els ous i afegir la nata líquida. Barreja bé i afegeix el formatge ratllat, si s'utilitza. Condimenta amb sal, pebre i les herbes seques.
Incorpora les verdures saltades a la barreja d'ous i nata. Remena bé.
Muntatge del pastís:
Estira la massa amb un corró i cobreix un motlle per a pastís prèviament greixat. Aboca la barreja de verdures sobre la massa estirada.
Forneja a 180 °C durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farcit estigui ferm.
Deixa refredar el pastís abans de desemmotllar-lo.
- Veïns i familiars de les víctimes del tiroteig de la Font de la Pólvora reclamen detencions als Mossos
- El càmping ‘pijo’ que triomfa a les xarxes
- Girona prepara un «projecte de gran reparació» de l’estructura de la plaça Catalunya
- Mor assassinada de manera violenta l''influencer' de 21 anys Catalina Gutiérrez
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Cassà de la Selva atrapa i denuncia un incívic que va llançar un sofà al costat d'una zona de contenidors
- Necrològiques del 8 de juliol de 2024
- Mor als 43 anys Elsa Llorente, periodista de la cadena SER i laSexta