Joaquim Nadal ha explicat que era conscient que apareixia en algunes de les escoltes telefòniques que la policia ha dut a terme sobre els imputats en el cas Pretòria per ordre judicial. Assegura que hi ha tingut accés i reconeix que en els casos en que es cita al 'conseller Nadal' sí que és ell.

En aquest sentit, el conseller ha confirmat la trucada del 7 de maig que es recull al sumari entre ell i Prenafeta. 'Em truca un dia i em diu si puc rebre el senyor Casamitjana', el president de la immobiliària Espais, explica Nadal que afegeix que li va dir que 'i tant' però que 'no li caldria que acudís a ell (en referència a l'exconseller de CiU) perquè rebo a tothom'. La nostra obligació, afegeix, com a polític i com a conseller és rebre a tothom cosa que fa, ha assegurat sempre.

Quan el rep, explica Nadal que l'empresari li planteja 'una única cosa', aquesta és 'que necessita vendre uns terrenys' per la qual cosa el conseller decideix desviar-lo cap a l'Institut Català del Sòl.

Segons Nadal, queda clar que 'no hi ha cap tracte de favor' en aquesta i la resta de converses on apareix alguna referència a ell com a 'conseller' o 'conseller Nadal', que no 'Quim'. I queda clar també, en la resta de documents desclassificats, que 'ni el Govern, ni els seus consellers ni el president de la Generalitat' 'no ens deixem influir ni som corruptibles'.

Sobre la venda de l'edifici del Fòrum a la Generalitat que era el motiu de les pressions dels exdirigents de CiU als consellers del Govern, Nadal ha explicat que pel que 'ell sap' sobre la qüestió, l'edifici va ser ofert a la Generalitat però finalment no va interessar perquè era un edifici concebut per a ser un hotel i per tant no resultava 'funcional i no interessava' per ubicar-hi la conselleria. 'Per molt que truquessin aquí o més amunt, si no interessava no es comprava', ha sentenciat.

El conseller de DPTOP ha assegurat també que a ell 'no li consta' cap adjudicació de cap projecte d'obres per part de la Generalitat a les empreses vinculades a la trama Pretòria, almenys, ha assegurat, cap adjudicació per part de l'empresa GISA 'que és la que jo conec'. Però que en el cas que sigués així, ha assegurat que el processos d'adjudicació s'han dut sempre a terme 'complint la normativa de contractació i sense intermediació' o tracte de favor de cap tipus.

Respecte els projectes urbanístics de requalifació de terrenys, Nadal ha assegurat que 'en tots els expedients urbanística que ell coneix no hi ha cap ombra de dubte' sobre possibles corrupcións, tot afegint que, per les seves mans passen cada any 5.000 projectes.

Nadal ha conclòs que en la meva trajectòria de 32 anys ocupant càrrecs públics mai ningú 'no ha pogut fer cap tracte amb mi de favor' i 'aquells que ho han intentat han rebut sempre un cop de porta als nassos'.