El sindicat SME-CCOO ha demanat al Departament d'Interior que introdueixi les pistoles elèctriques, conegudes com pistoles Tàser, entre els agents del cos davant 'l'augment d'armers de foc entre els delinqüents'. Aquestes pistoles disparen dos ganxos que, en impactar en el cos de la persona, provoca una descàrrega d'impulsos elèctrics que deixa immobilitzat el delinqüent durant cinc segons, temps que aprofiten els agents per reduir-lo. El sindicat defensa que aquestes armes són reglamentàries i demana a Interior les consideri material de dotació per als mossos. El SME-CCOO defensa que 'no és una arma letal' i que seria complementària a les pistoles de foc.

El sindicat ha adreçat un escrit al secretari general de Policia, Joan Delort, on justifica la necessitat d'introduir aquestes pistoles en el material de dotació dels Mossos d'Esquadra. Segons el portaveu del SME-CCOO, Toni Castejón, hi ha hagut darrerament casos que, per aconseguir reduir un delinqüent, s'ha acabat amb ferits perquè ha calgut l'ús de la força o de les armes de foc. El sindicat entén que, amb la introducció d'aquestes pistoles elèctriques, s'augmenta la 'seguretat' dels agents davant de situacions tenses on els delinqüents oposen força i resistència perquè evita el contacte directe.

Aquesta pistola permet dispara a sis metres de distància dos ganxos que, en impactar contra el cos del malfactor, proporcionen una descàrrega elèctrica d'entre 2 i 4 miliampers que provoquen en la persona una immobilització de cames i braços d'uns cinc segons. Aquest temps l'aprofiten els agents per reduir el delinqüent garantint, segons defensa el sindicat, que ningú pren mal.

'Aquestes pistoles anirien molt bé per situacions on ens trobem gent molt excitada, drogada o amb atacs esquizofrènics que la única manera de reduir-los és amb el contacte directe', ha defensat Castejón que demana al Departament d'Interior que iniciï un estudi per conclogui que aquest tipus de pistola es pot usar dins el cos dels Mossos d'Esquadra. 'És una arma no letal i que en cap cas vindria a substituir les armes de foc', ha declarat Castejón.

La voluntat del sindicat és que, com a mínim, cada parella d'agents dugui una d'aquestes pistoles o, en tot cas, que cada vehicle en tingui una per fer-la servir quan calgui. El SME-CCOO considera que aquest hauria de ser un material de dotació, és a dir, obligatori, i que, per tant, l'hauria de pagar el Departament d'Interior.

El portaveu del sindicat, Toni Castejón, ha explicat que aquestes pistoles s'usen ja a Catalunya en municipis com Blanes (Selva) on des del 2007 els agents de la policia local tenen dues pistoles elèctriques. Castejón reconeix que també són usades en policies locals a França amb valoracions positives.

El Departament d'Interior també va arribar a adquirir set pistoles Tàser a principis del 2007 per tal de provar-les però no es van arribar a usar en situacions reals. Castejón ha explicat que el tema 'ha quedat parat' i demana que, davant l'augment de les armes de foc entre els delinqüents, es torni a reprendre l'estudi per decidir si aquestes armes es poden usar o no entre el cos dels Mossos d'Esquadra.