El servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cerdanyola va tancar preventivament ahir una part del pati del col·legi d'ensenyament infantil i primari Xarau, després de trobar restes d'amiant del fibrociment d'unes construccions antigues, nocives per a la salut.

En un comunicat, el consistori va informar que s'havien trobat al pati del col·legi restes d'una antiga zona de jocs infantils, que el temps havia anat enterrant, i que van ser fabricats amb fibrociment, un material altament tòxic que, en cas de trencar-se, desprèn una pols causant de malalties respiratòries.

El consistori va ser alertat pels responsables del col·legi i va inspeccionar els dos patis que no estan pavimentats, en un dels quals es van registrar fragments en petites quantitats, que van aflorar a causa de l'erosió del pati.

Una empresa especialitzada retirarà les restes superficials i els tubs soterrats per confinar-los adequadament i evitar que l'erosió del terreny els tregui a la llum en un futur. La regidora d'Educació i Ciutat del Coneixement, Esther González, va recordar que la mesura pretén oferir totes les garanties per a la salut dels nens.