La majoria dels consellers del govern de CiU, vuit d'onze, ja han votat en les consultes sobre la independència de Catalunya o tenen previst fer-ho diumenge en la de Barcelona, a més del president de la Generalitat, Artur Mas, que ja ho va fer dijous de la setmana passada, segons diverses fonts nacionalistes.

Diumenge ja han confirmat que pensen votar els consellers d'Economia i Coneixement -Andreu Mas-Colell-, de Salut -Boi Ruiz-, i de Cultura -Ferran Mascarell-, encara que de la mateixa manera que la resta dels seus companys de gabinet ho pensen fer sense convocar prèviament els mitjans de comunicació per reflectir l'acte.

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va votar de forma anticipada dimarts passat a la seu d'Òmnium Cultural, de la mateixa manera que van fer anteriorment dos presidents de la Generalitat, l'actual -Artur Mas- i Jordi Pujol.

Fora de Barcelona, ja han votat als seus respectius municipis, quan es van celebrar les consultes, els consellers d'Interior -Felip Puig- a Vallromanes (Vallès Oriental), de Territori i Sostenibilitat -Lluís Recoder- a Sant Cugat (Vallès Occidental), la d'Ensenyament -Irene Rigau- a Ribes de Freser (Ripollès), i Benestar i Família -Josep Lluís Cleries- a Vallirana (Baix Llobregat).

L'única consellera que no ha aclarit si pensa votar o no en la consulta de Barcelona és la vicepresidenta Joana Ortega (UDC), mentre que el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena (independent) resideix a Castelldefels (Baix Llobregat) i en aquesta localitat no hi ha hagut consulta.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que milita a UDC, va decidir no anar a votar quan va tenir l'ocasió de fer-ho a Lleida, seguint el mateix criteri que els principals líders de partit, Josep Antoni Duran i Lleida i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Segons fonts del Govern, el secretari del Govern, Germà Gordó (CDC), ja ha votat a Barcelona de forma anticipada en companyia del seu fill, mentre que el portaveu del Govern, Francesc Homs, va votar al seu municipi de Taradell (Osona), quan va tenir l'ocasió de fer-ho.