El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts "s'ha donat la indicació que els serveis jurídics de la Generalitat es personin davant els tribunals del país per demandar Plataforma per Catalunya (PxC) per difondre fonamentalment una informació que és senzillament falsa". Així ho ha dit Homs, qui ha explicat que el Govern ha analitzat aquest dimarts en la reunió del Consell Executiu la propaganda de Plataforma per Catalunya i que ha pres la decisió de denunciar el partit d'acord amb el que la fiscalia ha indicat i el propi coneixement de les regles del joc.

Homs ha explicat que a la propaganda del partit de Josep Anglada s'explicaven "falsedats" respecte el Pla Nacional d'Immigració, "els diners que es destinaven a immigrants i feia una ficció de mal gust i que va en contra de la normativa quan s'explicava que rebien talons a nom de persones d'origen immigrant que mai s'han rebut en aquestes quanties.

En canvi, ha dit que els serveis jurídics de la Generalitat no analitzaran la propaganda electoral del PP de Badalona, tot i que el candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, està sent investigat per la fiscalia i un jutjat de Badalona. Homs ha considerat que "no hi veuen els indicis clars i evidents de la propaganda distribuïda per Plataforma per Catalunya on es diuen falsedats". Ha manifestat que la posició del Govern s'ha de fonamentar en fets contrastables i no amb aproximacions de caràcter més ideològic i més parcials.

Ha reiterat que el Govern ha separat la negociació dels pressupostos amb els pactes municipals i ha dit que no s'ha de barrejar una cosa amb l'altra. El portaveu del Govern ha defensat el criteri en general de la llista més votada i creu que és adequat "perquè la història ha anat com ha anat aquests últims anys".

"CiU a El Vendrell i a Salt no fan alcalde a ningú de PxC"

Preguntat per si era contradictori que es denunciés a Plataforma per Catalunya i després CiU aconseguís alcaldies gràcies als vots de PxC, Homs ha afirmat que els grups de CiU a El Vendrell i a Salt no faran alcalde a ningú de Plataforma per Catalunya i ha apuntat que fins on sap "en el cas de El Vendrell la proposta de CiU és votar-se a ells mateixos".