Un nou document se suma al debat precongressual al PSC: es tracta del 'Manifest per un socialisme arrelat a la societat", signat per una trentena de militants, que rebutja el grup propi a les Corts i en el qual certifica que el futur del socialisme català passa per ser "més PSOE".

"Més PSC vol dir irremeiablement més PSOE i més Partit Socialista Europeu. El nostre model no és promoure la independència de Catalunya, sinó el contrari", indica aquest manifest recollit per Europa Press, signat majoritàriament per militants de base, i que s'ha fet públic a través de la xarxa.

Segons els signants del text, el model del PSC passa per "construir activament una Espanya federal, plural i cohesionada, amb més pes polític a Europa i al món".

S'oposen amb força a aquells que demanen que al Congrés hi hagi un grup del PSC separat del PSOE, i rebutja amb total contundència les tesis de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall de convertir els socialistes catalans en un "partit demòcrata a la catalana".

"Pensem justament el contrari: sent més socialistes que mai, actuant políticament més coordinats, de manera federal, a Espanya i Europa, és la millor garantia" per transformar Catalunya i avançar cap a una societat més justa, assegura el text.