Els Mossos d'Esquadra s'han retirat poc abans del migdia dels voltants de la seu del Parlament de Catalunya, on segueixen centenars d'indignats que han intentat bloquejar avui els accessos a la seu parlamentària.

Poc abans de les dotze del migdia s'ha aixecat el dispositiu policial als carrers adjacents al Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament, i davant de les seves portes, encara que continuaven efectius dels mossos i furgonetes policials a l'interior del recinte.

Els policies han carregat contra alguns dels indignats per poder moure els seus vehicles.

Altres joves participants en la protesta han pujat a les tanques del Parc, tancat des d'ahir a la tarda i davant del qual han passat la nit més de 2.000 indignats per protestar per les retallades en els pressupostos, el debat dels quals s'ha iniciat avui.

El ple del Parlament ha començat cap a les 10.10 hores, amb deu minuts de retard, amb la meitat dels diputats a l'hemicicle i en un clima de nerviosisme per les dificultats que tots ells han tingut per arribar a la cambra, a la qual han accedit la majoria en furgons dels Mossos.

El president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i altres càrrecs polítics i diputats han arribat a la seu parlamentària a bord d'helicòpters dels Mossos d'Esquadra.

Els problemes que han tingut els diputats per arribar a l'hemicicle han obligat a alterar l'ordre del dia del ple i a ajornar fins a aquesta tarda la sessió de control al Govern, que estava prevista a primera hora.

23 ferits

Un total de 23 persones han estat ateses el matí d'aquest dimecres per ferides de caràcter lleu, la majoria per contusions, en els enfrontaments entre indignats i policia a les portes del Parlament.

Segons ha informat a Europa Press el Sistema d'Emergències Mèdiques, d'aquestes 23 persones, tres són agents dels Mossos d'Esquadra, que han estat donats d'alta 'in situ'.

Dels 23 afectats, tres han estat traslladats en estat lleu a l'Hospital del Mar de Barcelona.

Identifiquen una vintena d'indignats que han saltat les tanques d'accés al Parlament

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han identificat uns 20 joves que han saltat les tanques del parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament català, durant tot el matí, segons han informat a Europa Press fonts policials.

Es tracta en la seva majoria de nois, tot i que també hi ha alguna noia, i han posat una fèrria oposició als agents, i malgrat que no han estat detinguts, els han identificat i es preveu obrir diligències contra ells.

Les mateixes fonts han assegurat que s'està sospesant la possibilitat que el ple s'allargui per evitar un nou dia de dispositiu policial, ja que és molt costós, i, de fet, alguns policies porten més de dos torns seguits treballant.

Tot i això, fonts parlamentàries han assegurat a Europa Press que aquesta opció ara com ara no està sobre la taula, en espera de veure com es desenvolupa la tarda, i que el moviment vagi perdent manxa en les pròximes hores.

Els indignats llancen objectes

Els antiavalots que formaven el passadís de seguretat a través del qual diversos diputats del Parlament han entrat aquest dimecres al matí al Par de la Ciutadella han rebut una pluja d'objectes quan desfeien la formació i es retiraven a les furgonetes. Els agents es retiraven a peu un cop ja havia començat el ple en què s'han d'aprovar els pressupostos de la Generalitat. Però mentre ho feien, alguns dels manifestants s'han abraonat cap a ells, fet que els ha obligat a pujar corrent a les furgonetes. Ha estat aleshores quan hi ha hagut una pluja d'objectes sobre els agents, objectes com ara llaunes o alguna garrafa.

Un cop la policia ha marxat, alguns indignats han començat a enfilar-se a la barana del parc, tot i que fins ara cap no ha saltat a dins d'un recinte que continua tancat al públic.