El conseller d'Interior, Felip Puig, va elogiar ahir la "correcció cívica exemplar" amb la qual els indignats estaven commemorant el primer aniversari del 15-M i va assegurar que no preveia "en cap cas" que prolonguin l'acampada més enllà del termini acordat, que expira avui. En declaracions als periodistes, Puig va destacar que en un any els indignats havien après que era possible manifestar-se tranquil·lament sense haver de recórrer a la violència urbana, mentre que Interior havia canviat també la seva estratègia advocant en aquesta ocasió per la mediació, ja que la policia "treu lliçons de cada situació".

"Amb un any de perspectiva, tots hem après", va asseverar el conseller, que va marcar distàncies entre l'estratègia del seu departament, permissiva amb l'acampada, i la que està aplicant el ministeri de l'Interior, ja que la Policia Nacional ha desallotjat cada nit els acampats a la plaça del Sol de Madrid.

El conseller va confirmar que en aquesta ocasió havien mantingut interlocució amb alguns representants del moviment d'indignats, i entre ells va citar Justícia i Pau i el seu líder, Arcadi Oliveras, amb qui va tenir una topada pública l'any passat pel seu suport al bloqueig al Parlament el 15-J.

Més accions

Un judici popular en el sector financer davant la seu de La Caixa, actes reivindicatius a diferents seus bancàries i un dinar popular davant la seu del PP català són algunes de les accions que els indignats de la plaça de Catalunya ultimen per culminar avui les ?reivindicacions del 15-M.

A les vuit del matí, "iaioflautes" i la Plataforma de l'habitatge han organitzat actes a les places d'Urquinaona, Universitat, Molina i de la Catedral, on tenen previst visitar algunes entitats bancàries.

La comissió d'Educació està preparant una performance que volen fer a les 10 del matí davant la seu del PP. Entre altres actes, també es preveu un dinar "amb carmanyola" davant la seu del PP de Catalunya i ja a la tarda, una concentració davant la seu de La Caixa a la Diagonal.