Un total de 47 homes, la majoria joves d'origen subsaharià i en situació regular, que vivien a dues naus industrials en desús del barri barceloní del Poblenou van ser desallotjats ahir per la Policia Nacional després de rebre l'autorització judicial. En una de les naus, en la qual s'emmagatzemava i manipulava ferralla, dormien tretze persones i en l'altra, en la qual dormien 34 homes, es duien a terme activitats musicals i festives, segons va explicar el comissionat d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Esteve.

Miquel Esteve va explicar que el districte de Sant Martí va demanar al jutge el desallotjament de les dues naus després de detectar-se, en la primera fase del pla d'assentaments irregulars que ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona, el perill que corrien les persones que estaven en aquestes naus perquè l'estructura de l'edifici no és segura. Les dues naus es troben al carrer Zamora, una davant de l'altra, i després del desallotjament els Bombers de Barcelona van apuntalar l'estructura i els serveis de neteja van començar a treure les escombraries acumulades. El comissionat d'Immigració va destacar que la Policia Nacional només s'havia emportat a 14 de les 47 persones al centre d'estrangers de la Zona Franca per identificar-les, per la qual cosa majoritàriament els desallotjats són persones en situació regular.

Miquel Esteve va explicar que tretze dels desallotjats van acceptar ser atesos pels serveis socials i quatre d'ells seran allotjats i iniciaran, aviat, un programa de reinserció sociolaboral, mentre que tres estan meditant l'oferta i sis més van rebutjar el suport.