El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat a la Generalitat tota la documentació, fins i tot la confidencial, de l'expedient d'adjudicació a Acciona d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que va ser declarada nul·la per l'òrgan de control de l'administració catalana. En una providència, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC requereix a la Generalitat que li lliuri tota la documentació de l'expedient administratiu, sense perjudici que una vegada la rebi decideixi sobre la necessitat de preservar la seva confidencialitat.

El TSJC ha emès aquesta providència -datada el passat 7 de gener-, després que la Generalitat recorregués davant l'alt tribunal català la resolució del seu propi Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que anul·lava l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona, per la qual també licitava Aigües de Barcelona (Agbar). El TSJC ha pres aquesta decisió després que Agbar l'instés a demanar a la conselleria de Territori que li lliurés tots els documents continguts en l'expedient administratiu, entre els quals hi ha la proposta tècnica i l'oferta econòmica plantejada per Acciona.

El termini

La Generalitat, que va rebre aquesta providència dimecres passat, dia 16, té de termini fins al dia 30 d'aquest mes per atendre la reclamació del jutge i lliurar tota la documentació que se li requereix. L'adjudicació d'ATLL a Acciona ha derivat en un entrebanc per a la Generalitat, després que Agbar impugnés aquesta decisió i l'OARCC li donés la raó. La privatització d'aquesta empresa pública és la més important duta a terme per la Generalitat de Catalunya, que preveia embutxacar-se 1.000 milions d'euros amb aquesta operació.

De fet, el Govern ha rebut ja els primers 300 milions d'euros de mans d'Acciona, uns diners que estan ara en l'aire, si finalment la justícia anul·la l'adjudicació. Si això es produeix, la Generalitat no només hauria de tornar aquests 300 milions d'euros a Acciona, sinó que faria front a una indemnització.