CiU, ERC i ICV-EUiA presentaran conjuntament la declaració sobre el dret a decidir que es votarà dimecres al Parlament. Després de la negociació a cinc d'aquest dilluns per consensuar un text conjunt i que ha acabat sense acord, l'executiva d'ICV-EUiA s'ha reunit i ha decidit donar suport a una nova declaració que es registrarà aquest dimarts al Parlament i que serà la que se sotmetrà a votació dimecres. De la seva banda, la CUP decidirà entre aquest dilluns i aquest dimarts el sentit del seu vot, que es debat entre l'abstenció i el 'sí crític', mentre que el PSC es mostra allunyat de la declaració i descarta donar-hi suport si no és que es canvien aspectes clau del text.

Finalment seran tres els partits que presentin conjuntament la declaració sobiranista que s'ha d'aprovar dimecres al Parlament: CiU, ERC i ICV-EUiA. La CUP s'hi podria sumar en les properes hores, mentre que els socialistes en quedarien fora perquè es veuen massa allunyats del text.

A l'espera del que decideixi la CUP, s'esgoten així els terminis per negociar un text conjunt després que la reunió d'aquest dilluns per consensuar la declaració hagi acabat sense acord. Tot i així, després de la cimera l'executiva d'ICV-EUiA s'ha reunit per decidir la seva postura i han acordat donar suport a un nou text que es registrarà aquest dimarts a la cambra catalana i que serà conjunta amb CiU i ERC.

L'executiva ha decidit pronunciar-se a favor de la declaració després que els dos principals partits hagin accedit a eliminar la referència a l'estat propi, que hagin reforçat el paper del Parlament en el procés del dret a decidir i que hagin acceptat fer referència a la prioritat de la cohesió social a Catalunya.